SzűkítésMinden Címke 294

Újévi köszöntő

    • 0 boldog ujevet

Sok szilvesztert megéltem, van gyakorlatom a köszöntésekben. A családtagoknak ilyenkor boldogságot, a barátoknak szerencsét, a munkatársaknak sikereket illik kívánni. De intézményekhez, sok százfős kollektívákhoz mindeddig nem fogalmaztam újévi üzenetet. Most azonban a Rendészettudományi Kar vezetése megtisztelt azzal, hogy ilyen ügyben szólalhatok meg. Minthogy ez egy olyan ünnep, amikor lehet viccelni, az egészet letudhatnám azzal, hogy „Mindenkinek BUÉK!”

De kedvenc egyetemem ennyivel nem úszhatja meg!

Aki látni szeretné 2017-et, sétáljon el a IX. kerületi Nagyvárad térhez, a Ludovika Campusra, mert ott készül karunk jövője, betonba, vasba, üvegbe öntve. Egy világszínvonalú épület körvonalai bontakoznak. És belül? Leszünk-e a felsőfokú rendészeti szakképzés nemzetközileg elismert egyeteme? Lehetünk akkor, ha megvalósul az univerzitás hármas küldetése: a legmagasabb szakmai tudás átadása, a tudományok művelése és az egyetemes kultúra gazdagítása. Még hosszú út áll előttünk, de a cél elérhető tanárok és diákok szövetségével, a legjobb megoldások keresésével, a tévedések felismerésével, a közös felelősség vállalásával. Van még két további feltétel: olyan társadalomra van szükségünk, amelyben senki nem hirdetheti magát az igazság egyedüli birtokosának, és senkinek sem kell lemondania az önálló gondolkodás jogáról.    

Kívánom a Rendészettudományi Kar egész kollektívájának, hogy nehezedő feladatai teljesítéséhez az újesztendőben is legyen ereje és tehetsége!

Budapest, 2016. december 31.

Finszter Géza

Cimkék: köszöntő, 2016