SzűkítésMinden Címke 294

Dékáni elismerés az OTDK Had- és Rendészettudományi Szekció szervezőinek

  • 1otdk unnepseg p5124286
  • otdk unnepseg p5124315
  • otdk unnepseg p5124331
  • otdk unnepseg p5124351
  • otdk unnepseg p5124380
  • otdk unnepseg p5124392
 • Előző
 • Következő

Családias, jó hangulatú ünnepségen köszönte meg dr. habil. Boda József nyá. nb. vezérőrnagy, a Rendészettudományi Kar dékánja azt a több hónapon át tartó megfeszített munkát, amelyet a XXXIII. OTDK Had- és Rendészettudományi Szekciójának szervezésében részt vevő egyetemi polgárok – oktatók, más munkakörben dolgozó munkatársak, illetve hallgatók – végeztek.

Köszöntőjében a dékán kiemelte: jól szervezett rendezvényt tudhatunk magunk mögött, ahol minden résztvevő (versenyző, zsűritag, érdeklődő) érezhette a gondoskodást. Dr. habil. Boda József – aki egyúttal a Had- és Rendészettudományi Szekció ügyvezető elnöke – ezt követően elismerő oklevelet nyújtott át valamennyi megjelent szervezőnek.

A továbbiakban dr. Mészáros Bence r. ezredes, tudományos és nemzetközi dékánhelyettes, a szekció ügyvezető titkára érzékeltette a verseny jelentőségét. Mint elmondta, rekordszámú, kétszáz érvényes nevezés érkezett a Had- és Rendészettudományi Szekció ügyvezetéséhez. Ugyancsak soha nem látott mértékű volt a hallgatókat küldő intézmények száma: tizenhárom – köztük három határon túli – oktatási intézmény tizennyolc karáról érkeztek versenyzők. A 2015 ősze óta folyó szervezőmunka egyik fő célja a nyitás volt más egyetemek felé. Ennek eredményeként büszkén kijelenthetjük, hogy a szekcióban valamennyi magyarországi jogi kar képviseltette magát versenyzővel, bírálóval vagy zsűritaggal. Dr. Mészáros Bence végül megköszönte a szervezésben részt vevők munkáját, valamint dr. Hautzinger Zoltán oktatási dékánhelyettes támogatását, majd az adatok sorát folytatva beszámolt a hallgatók eredményeiről is: huszonegy tagozatban összesen hatvankét helyezést osztott ki a főzsűri, a támogatóknak köszönhetően pedig negyvennégy különdíj talált gazdára.

Dr. Szilvásy György Péter r. őrnagy, a szekció szakmai bizottságának elnökhelyettese felidézte az RTK által rendezett legutóbbi szekció nehézségeit, majd kitért a mostani rendezvény kulisszatitkaira, buktatóira. Hangsúlyozta, hogy a szervezők munkájának támogatásáért köszönet illet olyan személyt is, aki itt ma nem kapott elismerő oklevelet: a szekció ügyvezető elnökét, dr. habil. Boda Józsefet.

Az ünnepség végén a Rendészettudományi Kar dékánja köszönetet mondott az egyetem vezetésének, köztük prof. dr. Patyi András rektornak az RTK részére a szervezéshez nyújtott támogatásért.

Suba László