SzűkítésMinden Címke 302

A BM OKF vezetőinek elnöklésével zajlanak a KVI záróvizsgái

  • img 9003 2
  • img 8992 2
  • img 8993 2
  • img 8996 2
  • img 9010 2
 • Előző
 • Következő

A 2016/2017. tanév szorgalmi időszak befejeztével megkezdődtek a záróvizsgák a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetében. Az intézetben 225 fő hallgató vág neki az utolsó megmérettetésnek.

Az intézet fennállása óta első alkalommal a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szakmai vezetői is tagjaivá váltak a vizsgabizottságnak, így Dr. Mógor Mária Judit tű. ezredes, hatósági főigazgató-helyettes és Bartók Péter tű. ezredes, a gazdasági főigazgató-helyettes, valamint a későbbi vizsgára Erdélyi Krisztián tű. ezredes, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság általános helyettese kapott elnöki felkérést.

A záróvizsgán a katasztrófavédelem alapképzés nappali képzési rend iparbiztonsági szakirányán tanulók adtak számot tudásukról az iparbiztonság, a katasztrófavédelemi jog és igazgatás, a kritikus infrastruktúra védelem és az ipari és közlekedési veszélyhelyzetek felszámolása témaköreinek ismeretanyagaiból. A katasztrófavédelem alapképzés nappali képzési rend katasztrófaműveleti szakirány tanulói a katasztrófavédelemi jog és igazgatás, a polgári védelmi szakismeret, a katasztrófa megelőzés és a katasztrófa elhárítás beavatkozási rendszereinek ismereteiből számoltak be. A katasztrófavédelem alapképzés nappali képzési rend tűzvédelmi és mentésirányítási szakirány végzősei a katasztrófavédelmi jog és igazgatás, tűzoltási és műszaki mentési, valamint tűzmegelőzési ismeretekből tesznek sikeres vizsgát.

A BM OKF főigazgató-helyettesei a vizsgán tapasztaltak alapján a Katasztrófavédelmi Intézetnél folyó szakmai és képzési tevékenységet megfelelő színvonalúnak értékelték a szakember utánpótlás biztosítása szempontjából.

Cimkék: KVI, záróvizsga, 2017