SzűkítésMinden Címke 302

Könyvbemutató az alumnisok doktori munkáiból

    • img 20170609 161900
    • img 20170609 154528
  • Előző
  • Következő

A Doktoranduszok Országos Szövetség, Alumni Osztályának szervezésében 2017. június 9-én a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Ludovika főépület, Zrínyi termében tartott könyvbemutatón mutatta be a „Studia Doctorandorum Alumnae-Válogatás a DOSz Alumni Osztály tagjainak doktori munkáiból” c. doktori munkák válogatás kiadványának második kötetét.

A két kötetes könyvben öt volt doktorandusz doktori disszertációjának monográfiája kapott helyet. A megjelenteket Dr. Szabó Csaba r. őrnagy az NKE-RTK oktatója a DOSZ Alumni Osztály elnöke köszöntötte, aki egyúttal a kötet szerkesztője is. Az őrnagy úr az összetartás fontosságára, valamint a pályakövetésre és a tudomány szeretetére hívta fel a figyelmet. Az oktató kihangsúlyozta, hogy megtiszteltetés, hogy az NKE megújult épületében kerül bemutatásra a kötet, mivel egy NKE-s oktató doktori munkája is megtalálható a kötetben.

A könyvbemutatón Dr. habil. Boda József nb. vezérőrnagy (nyá) az NKE-RTK dékánja köszöntötte a meghívott vendégeket. Dékán úr köszöntőjében a kötet szerzőinek tudományos eredményeit, valamint a kötet fontosságát emelte ki. Kihangsúlyozta, hogy ez a kezdeményezés nagyon fontos hiszen így a doktori disszertációk szélesebb körben is ismerté válnak. 

Ezt követően József Attila: Bűn c. versének zenés feldolgozását Iván Dominik az NKE-RTK, biztonsági szakirány I. éves hallgatójának előadásában hallgathatták meg a résztvevők.

Ezt követően a könyvbemutató díszvendége Dr. Lőrincz L. László író, műfordító, orientalista keletkutató, a nyelvtudományok kandidátusa köszöntötte a megjelenteket. Az író a tudományos életéből tartott élménybeszámolót, amely során elmesélte a kandidátusi disszertációja megírásának kalandos történetét, amely Bonn városától a Vietnámi Népköztársaságig bejárta szinte a fél világot.

Ezt követően a kötet szerzőinek a munkásságának és a doktori disszertációknak a bemutatására került sor. Dr. Dénes Levente, tanszékvezető, egyetemi docens, a Soproni Egyetem, Faalapú Termékek és Technológiák Intézetének oktatója, Dr. Bencsik Balázs szerző munkásságát mutatta be. Dr. Ördögh Máté a Szent István Egyetem, Kertészettudományi Kar - Dísznövénytermesztési és Dendrológiai Tanszék oktatója, Dr. Jevcsák Melinda szerző munkásságát méltatta. Dr. Németh Zsolt ny. r. ezredes, egyetemi docens, az NKE-RTK Kriminológiai tanszék oktatója Dr. Pirger Tamás és Dr. Sivadó Máté szerzők munkásságát és tudományos eredményeit mutatta be. Végezetül Dr. Csiszárik-Kocsir Ágnes egyetemi docens az Óbudai Egyetem, Gazdaság- és Társadalomtudományi Intézet, intézetigazgató helyettes asszony méltatta Dr. Varga János szerző eddigi munkásságát és az elért közös tudományos eredményeket.

A kötet szerzői: Dr. Bencsik Balázs (Soproni Egyetem), Dr. Jevcsák Melinda (II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola), Dr. Pirger Tamás (Soproni Egyetem), Dr. Sivadó Máté (Nemzeti Közszolgálati Egyetem), Dr. Varga János (óbudai Egyetem).