SzűkítésMinden Címke 304

Befogadó ünnepség a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatóságán

  • nav befogado zcs 0061 1
  • nav befogado zcs 0064 3
  • nav befogado zcs 0063 2
  • nav befogado zcs 0065 4
  • nav befogado 1 zcs 0070 6
  • nav befogado zcs 0071 7
 • Előző
 • Következő

Ünnepélyes keretek között köszöntötték július 3-án azt a tizenhét ifjú pénzügyőr hadnagyot, akik pénzügyi nyomozóként mostantól a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bűnügyi szakterületét erősítik. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) július 1-jén a budai Várban tisztté avatott volt hallgatóinak befogadó ünnepségére a NAV Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatóságán került sor.

Mint dr. Potoczki Zoltán püőr. alezredestől megtudtuk, az ünnepségen részt vett dr. Sors László helyettes államtitkár, a NAV vezetőjének bűnüldözési és nyomozóhatósági feladatok ellátásáért felelős szakmai helyettese, dr. Vankó László püőr. dandártábornok, bűnügyi főigazgató, dr. Zámbó Péter püőr. dandártábornok, bűnügyi főigazgató-helyettes, továbbá a bűnügyi főigazgatóságok vezetői, illetve munkatársai. Az NKE Rendészettudományi Kar (RTK) Vám- és Pénzügyőri Tanszékéről jelen volt – dr. Szabó Andrea PhD püőr. ezredes, tanszékvezető képviseletében – Zsámbokiné dr. Ficskovszky Ágnes püőr. őrnagy és a volt hallgatók osztályfőnöke, dr. Potoczki Zoltán püőr. alezredes.

Az ünnepélyes eskütételt követően a bűnügyi főigazgató köszöntötte a frissen felvett tiszteket, hangsúlyozva: a többéves tapasztalat szerint a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen végzett hallgatók a bűnügyi szakterületen jól beválnak, mert hamar „felveszik a fordulatszámot”, hamar képessé válnak arra, hogy az egyetemen tanultakat hasznosítani tudják a munkavégzés során. Dr. Vankó László arra biztatta az új kollégákat, hogy az egyetemen tanult elméleti tudást alkalmazzák a gyakorlatban is, majd felhívta a figyelmet a jogszabályok maradéktalan betartására. Mint mondta, a gyakorlati tudásra kizárólag gyakorlati munkavégzés útján lehet szert tenni, ezért arra buzdította az ifjú pénzügyi nyomozókat, hogy aktívan, érdeklődően, csapatjátékosként vegyenek részt a mindennapi munkában: bátran kérdezzék a tapasztaltabb kollégákat, vegyék fel a ritmust, és igyekezzenek szorgalommal, kitartó munkával minél hamarabb beállni a sorba. A NAV bűnügyi főigazgatója végül hangsúlyozta: a nyomozói munka embert próbáló tevékenység, ezért fontos a rendszeres sportolás, hogy a kollégák minden szempontból helyt tudjanak állni és képesek legyenek megfelelni a velük szemben támasztott követelményeknek.

Cimkék: NAV, ünnepség, 2017