SzűkítésMinden Címke 304

Nem csak a húszéveseké a világ

    • rtk1
    • rtk2
    • rtk3
  • Előző
  • Következő

20 évvel ezelőtt a Rendőrtiszti Főiskola nappali tagozatán végzett pénzügyőr szakasz tagjai tettek látogatást a napokban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán.

Amint beléptek a Farkasvölgyi úti campusra, szinte rögtön megelevenedett előttük a diákéveik környezete, felsejlett az egykori Rendőrtiszti Főiskola hangulata. Végigjárva hallgatói létük színtereit, az osztálytermüket, az oktatási épület folyosóit, a körtermet, a tornatermet, az étkezőt, a több éves tapasztalattal bíró kollégák, vezetők azonnal diákká váltak, és felszínre törtek bennük a korábbi élmények. Visszaidézték a tanórák légkörét, a vizsgákat, oktatóikkal kapcsolatos benyomásaikat, melyek – több év távlatából visszatekintve – mind-mind szép emlékekké szelídültek.

Megfordultak a főépületben, az „A” teremben is, ahol az 1997-es évfolyam tisztavatójának felvételét és az 1994-es gólyabál részleteit tekinthették meg. Benéztek az egykori kollégiumi szobáikba is, és persze a focipálya sem maradhatott ki a fontos helyszínek és izgalmas sztorik sorából.

Az osztálytalálkozó végig nagyon vidám hangulatban telt. Jó volt látni, hogy bár a címben idézett dal szerint „húszévesnek lenni, sajnos, múló állapot”, az itt végzett hallgatók – belépve az ódon falak közé – azonnal újra húszévesek lettek, ahogyan ezt a fotók is igazolják.


Magasvári Adrienn

Megosztás a Facebook-on