SzűkítésMinden Címke 294

NKE Katasztrófavédelmi Intézet hallgatói a legerősebb tűzoltók versenyén

    • 33333
    • 2333
  • Előző
  • Következő

2017. augusztus 25-26-án került megrendezésre Orosházán a TFA (Toughest Firefighter Alive) nemzetközi tűzoltó sportbajnokság. A kétnapos rangos, embert próbáló megmérettetést immár negyedik alkalommal szervezte és bonyolította le a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az „Őrizd a lángot” Alapítvánnyal és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesülettel közösen. A látványos versenyen közel kétszáz magyar, osztrák, német, lengyel, román, szlovák versenyző küzdött meg egymással, de idén öt hölgy is teljesítette a legerősebb tűzoltókra rótt próbatételeket.

A rendezők által felkért NKE Katasztrófavédelmi Intézet részéről 2 fő oktató, 1 fő intézeti munkatárs és 10 fő nappali munkarendben tanuló, katasztrófavédelem alapszakos hallgató is részt vett a legerősebb tűzoltók verseny rendezvényterületének helyszínein.

Rácz Sándor tű. őrnagy, egyetemi tanársegéd vezetésével több versenyszám hatékony lebonyolítását segítették elő a hallgatók, így folyamatosan kellett a személygépjármű motorteréből kiemelt hetven kilógrammos akkumulátor kijelölt területről történő visszahelyezését és a kihúzott alapvezeték visszaszerelését biztosítani.

Dr. Teknős László tű. százados, egyetemi tanársegéd háromfős hallgatói csapatával a város impozáns részén, a Szabadság téren egy kiállítási sátorban fogadta a versenyre látogatókat. Folyamatosan információkat adtak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem képzési kurzusairól, a továbbképzési lehetőségekről, illetve bemutatták a Katasztrófavédelmi Intézet hallgatói életét az érdeklődőknek.

Dr. habil. Vass Gyula tű. ezredes PhD., főtanácsos, egyetemi docens, a katasztrófavédelmi Intézet igazgatója a rendezvénnyel kapcsolatban elmondta, hogy a "hallgatók önkéntes helytállása kihagyhatatlan érték lehet a szakmai és a nemzetközi kapcsolatok elmélyítésében, a tűzoltó sport népszerűsítésében." 

Megosztás a Facebook-on

Cimkék: KVI, 2017