SzűkítésMinden Címke 302

Ökumenikus istentisztelettel búcsúztunk a Farkasvölgyi úti campustól

    • mise0921 p1014639l
    • mise0921 p1014641l
    • mise0921 p1014646l
    • mise0921 p1014648l
  • Előző
  • Következő

A Rendészettudományi Kar polgárain kívül talán kevesen tudják, hogy a kar volt főépülete eredetileg rendház volt: 1927-ben építették és szentelték fel az Isteni Szeretet Leányai Kongregáció számára. Erről is megemlékeztek mindazok, akik részt vettek a záróünnepség előtti istentiszteleten.

Az istentiszteletet Író Sándor atya, Vérteskethely plébánosa és Balogh Dávid, a Budapest Cinkota-Mátyásföldi Református Egyházközség segédlelkésze tartotta – tudtuk meg dr. Budaházi Árpád r. őrnagytól. Balogh Dávid a bevezető imát követően felolvasott egy rövid részletet a Szentírásból, amit az elmélkedése követett. Mint mondta: úgy tartja a mondás, hogy az ember tervez, Isten végez. Ez helyesen úgy van, hogy Isten tervez, ember végez. Mindnyájan Isten munkatársai vagyunk, hozzá kell, hogy járuljunk a tervéhez. Író Sándor atya Máté evangelistától olvasott fel egy szentírási részletet, és ezt az elmélkedése követte.  Egy épületnek a benne lévő emberektől lesz lelke – mondta az atya.

Az istentisztelet után Kovács Piroska Mária nővér FDC, az Isteni Szeretet Leányai Kongregációja tartományfőnöknője beszélt arról a díszteremben, hogy 1927-ben nyílt meg a Rendészettudományi Kar Farkasvölgyi úti campusának területén a Magyar Tartomány Anyaháza, ide költöztek a szerzetesi életre vállalkozó fiatalok, itt sajátították el a kongregáció lelkiségét, és itt nyertek szerető testvéri gondozást a munkában megfáradt idős nővérek. Az 50-es években több más rendhez hasonlóan a kongregációjuk működési engedélyét is megvonták, majd következtek a lágerek és a 40 év szétszóratás.

Végül dr. habil. Hautzinger Zoltán oktatási dékánhelyettes köszönte meg a jelenlévőknek a közös búcsúzást.

Cimkék: istentisztelet, 2017