SzűkítésMinden Címke 302

Közrendvédelmi szakismeret foglalkozás a fegyveres biztonsági őrségek országos szakmai versenyén

    • fbo 20170916 104359l
    • fbo 20170916 104351l
    • fbo 20170916 104415l
  • Előző
  • Következő

A Rendészettudományi Kar (RTK) Közbiztonsági Tanszéke a közrendvédelmi szakismeretek tantárgy keretében gyakorlati foglalkozást szervezett a végzős hallgatók számára a ROKK Rendészeti Szervek Kiképző Központja nagytétényi lőterén, az ott megrendezett Fegyveres Biztonsági Őrségek Országos Szakmai Csapatversenyének helyszínén.

A foglalkozás immáron hagyományosnak is nevezhető, hiszen évek óta összekötjük a versenyt hallgatóink felkészítésével, illetve hallgatói csapataink részt is vesznek a versengésben – fejtette ki dr. Major Róbert r. ezredes, a Közbiztonsági Tanszék vezetője.

A versennyel egy időben a közrendvédelmi szakirány harmadéves hallgatói először tantermi foglalkozásokon vettek részt, ahol dr. Kovács Sándor r. ezredes, karunk mesteroktatója köszöntötte a megjelent hallgatókat és megnyitotta az előadássorozatot. Elsőként Lakatos Tibor r. ezredes, az ORFK Közrendvédelmi Főosztályának vezetője tartott előadást, majd több őrségparancsnok, köztük Gúth József, az ORFK fegyveres biztonsági őrségének parancsnoka tartott szakmai előadást és konzultációt.

Dr. Kovács Sándor r. ezredes, az RTK mesteroktatója a képzés fontosságát hangsúlyozta, elmondta, hogy a hallgatók a végzést követően egy év elteltével nyílt paranccsal ellenőrizhetik a fegyveres biztonsági őrségeket, melynek szakszerű végrehajtásához a téma alapos elméleti és gyakorlati ismerete elengedhetetlen. Szigeti Lajos, a Magyarországi Fegyveres Biztonsági Őrök Szakmai Egyesületének elnöke, a rendezvény főszervezője örömét fejezte ki, hogy intézményünk immáron hagyományosan idén is csatlakozott a versenyhez, és kihasználta az alkalmat, hogy hallgatóink gyakorlati ismeretei is bővüljenek.

A rendezvény fővédnöke Papp Károly r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány volt, akit a helyszínen Lakatos Tibor r. ezredes, a Közrendvédelmi Főosztály vezetője képviselt. A versenyen részt vett az RTK két csapata is, egyrészt a biztonsági szakirány hallgatóiból, másrészt a rendőri szakirányok hallgatóiból álló formáció; mindkettő kiváló eredményt ért el. Felkészítésükben dr. Gáspár Miklós r. alezredes és Cserhalmi Pál r. őrnagy vett részt. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével dr. Major Róbert r. ezredes, a Közbiztonsági Tanszék vezetője is.

Cimkék: gyakorlat, verseny, 2017