SzűkítésMinden Címke 302

Önkormányzati rendészeti szakmai nap Budakeszin

    • mort 2
    • mort 1
    • mort 3
  • Előző
  • Következő

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának Magánbiztonsági és Önkormányzati Rendészeti Tanszéke a biztonsági szakirány hallgatói részére önkormányzati rendészeti szakmai napot szervezett Budakeszire.

Az Erkel Ferenc Művelődési Központban megrendezett szakmai nap fő témája a regionális önkormányzati rendészet bemutatása volt, különös tekintettel a közbiztonság fenntartásában és a bűnmegelőzésben közreműködő állami, önkormányzati és civil szerzetek együttműködésére – tudtuk meg az esemény moderátorától,  dr. Kovács Sándor r. ezredes, mesteroktatótól. Megnyitójában dr. Pál Adrián r. alezredes, a Budaörsi Rendőrkapitányság mb. vezetője bemutatta a rendőrkapitányság működését, közbiztonsággal, bűnmegelőzéssel kapcsolatos eredményeit. Dr. Somogyi Farkas József, a Budakörnyéki Önkormányzati Társulás munkatársa a Társulás létrehozásának szükségességét, feladatait és működését ismertette. Uzsoki Gábor, a Budakörnyéki Közterület-felügyelet intézményvezetője a regionális közterület-felügyelet gyakorlati működését mutatta be az egyetem hallgatói részére, majd Érdi Tamás, a Figye-Lő Őr Kft. ügyvezető igazgatója a Budakeszi Védelmi Centrum működtetésével kapcsolatban tájékoztatást adott arról, hogy egy személy- és vagyonvédelmi vállalkozás hogyan tud együttműködni az önkormányzattal egy település közbiztonságának javításában.

Az önkormányzati rendészet és a katasztrófavédelem/polgári védelem kapcsolatát, a polgármester és a jegyző feladatait, a helyi védelmi szervezet és az önkéntes szervezetek működését, feladatait Petró Tibor ny. pv. alezredes, Budaörs Város Önkéntes Tűzoltó Egyesületének elnöke ismertette, Karvaly Nándor ny. r. alezredes pedig a polgárőrség működéséről, bűnmegelőzési tevékenységéről tartott élménydús előadást. A Pest Megyei Kormányhivatal Budakeszi Járási Hivatalának működéséről beszélt röviden dr. Szelenczy Gabriella, a hivatal vezetője, majd a védelmi igazgatás jelenlegi rendszeréről adott tájékoztatást. Szabó József ny. ezredes mindezt a honvédelmi kötelezettségről szóló tájékoztatóval egészítette ki. Molnár Tibor közterület-felügyelő az önkormányzati rendész szemszögéből ismertette a napi rendészeti feladatellátás rendszerét, és kihangsúlyozta a nagyvárosi és a kistelepülési közterület-felügyelői munka közötti különbségeket. A Budakeszi Rendőrőrs parancsnoka, Braczkó Gábor r. őrnagy a rendőrség és az önkormányzatok közbiztonsággal kapcsolatos együttműködését mutatta be a szakmai napon részt vevő egyetemi hallgatóknak.

A rendezvényen elhangzottakat a Pest Megyei Polgárőr Szövetség képviseletében Kósa Attila titkár foglalta össze, kiemelve a polgárőrség bűnmegelőzéssel kapcsolatos szerepét. Az önkormányzati rendészeti szakmai nap dr. Kovács Sándor r. ezredes zárszavával fejeződött be, aki elmondta: köszönet illeti dr. Fekete Csaba r. dandártábornokot, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány-helyettesét azért a támogatásért, amit a rendezvény szakmai szempontból kiemelkedő színvonalú megtartásához nyújtott, lehetővé téve a rendőrség munkatársainak részvételét az eseményen.