Büntetőjog háziverseny

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Bűnügyi Tudományok Intézete Büntetőjogi Tanszékének munkatársai háziversenyt hirdettek a kar harmadéves nappali munkarendes hallgatói számára.

A verseny főszervezője dr. Pallagi Anikó PhD adjunktus volt, akinek munkáját Fodor Anita intézeti adminisztrátor és Hágel Bence, a tanszék demonstrátora segítette. A tudományos-szakmai vetélkedő zsűrielnöki teendőit prof. dr. Blaskó Béla ny. r. vezérőrnagy, egyetemi tanár látta el, zsűritagként dr. Gergi-Horgos Lívia tanársegéd és dr. Amberg Erzsébet r. őrnagy, tanársegéd működött közre.

A vetélkedőt évek óta megrendezi a tanszék, talán a hagyománynak is köszönhetően ebben a szemeszterben példátlan érdeklődés övezte a rendezvényt. 37 csapat, azaz több mint száz hallgató indult a versenyen. A nagyszámú részvételre tekintettel a vetélkedőt három szakaszra bontották a szervezők. Az elméleti feladatokból álló selejtező és elődöntő után a legjobb tíz csapat mérettette meg magát jogesetmegoldásban, amelyet a szakmai zsűri a jogi minősítés helyessége, a jogi érvelés minősége, valamint az előadásmód szempontrendszerei alapján értékelt.

Első helyezést ért el holtversenyben az Éhl Csilla, Katona Dorottya, és Kámán Alexandra alkotta csapat. A második helyen döntetlenben három csapat végzett: Balázs Benedek – Karkusz Kristóf – Vas Petra; Forgó Gergely – Kovács Kristóf – Peti Bálint Kristóf; valamint Kopp Bernadett – Havas Virág – Rizsa Nóra csapata. Harmadik helyezettként futott be Juhász Tamás, Szekeres Róbert és Ziska Vivien csapata.

A verseny döntőjében részt vett tíz csapat tagjai arra tekintettel, hogy számot adtak alapos büntetőjogi ismereteikről, mentesülnek az aktuális félévben teljesítendő zárthelyi dolgozat megírásának kötelezettsége alól. A Büntetőjogi Tanszék munkatársai ezúton is köszönik a széleskörű hallgatói részvételt a vidám hangulatú szakmai-tudományos eseményen.

Dr. Amberg Erzsébet


Címkék: hírek 2017 TDK