A Rendészettudományi Kar is bemutatkozott az egyetemi nyílt napon

A november végi nyílt napon az egyetem valamennyi kara, köztük a Rendészettudományi Kar (RTK) is lehetőséget kapott arra, hogy bemutassa a sajátosságait.

Dr. habil. Boda József ny. nb. vezérőrnagy, a kar dékánja azt mondta, hogy az egyetem jelszava – A haza szolgálatában – mellé kívánkozik szakmaiság, a szerénység és a szorgalom. Boda József hangsúlyozta, hogy az RTK nem foglalkozásra, hanem hivatásra készíti fel a hallgatóit. A dékán ismertette a képzés sajátosságait, kiemelve, hogy a fizikai alkalmassági felvételi vizsga komoly akadályt szokott jelenteni az ide jelentkezők számára, ezért arra érdemes már most elkezdeni a felkészülést. Boda József ismertette az elvárásokat is, amelyek közül kiemelte a fegyelmezettséget és a rendvédelmi szervek hivatásos állományú tagjaihoz méltó magatartást az iskolában, a magánéletben és a közösségi oldalakon.

A Rendészettudományi Karon tanuló hallgatókra vonatkozó további követelményekről, a tisztjelölti jogviszonyról is hallhattak a továbbiakban az érdeklődők, majd több helyszínen ismerkedhettek az RTK szakirányaival, és találkozhattak a rendvédelmi szervektől érkezett szakemberekkel is, akik bemutatták a munkájukat segítő technikai eszközöket. 

Fotó: Bodó Pál és Szilágyi Dénes


Címkék: hírek 2017 nyílt nap