Az Országos Kereskedelmi Szövetség tagjainak látogatása az NKE-n

November 27-én a Magánbiztonsági és Önkormányzati Rendészeti Tanszék szervezésében az egyetemre látogattak az Országos Kereskedelmi Szövetség képviselői. Jelen voltak a Magyarországon működő legnagyobb multinacionális vállalatok (Tesco, Auchan, Ikea, H&M, Rossmann stb.) biztonsági vezetői is.

A magánbiztonsági és önkormányzati rendészeti szaktanteremben lebonyolított rendezvényt dr. Christián László r. ezredes, a Magánbiztonsági és Önkormányzati Rendészeti Tanszék tanszékvezetője nyitotta meg. A rövid köszöntőt követően bemutatta a tanszék munkáját, illetve a biztonsági szakirányt. Szó esett a szakirány specialitásairól, a tehetséggondozásról,  és a tanszékvezető mérleget vont az elmúlt négy év tapasztalatairól, számottevő eredményeiről és a folyamatos fejlődésről. Christián László ismertette a szakirány jelen helyzetét, illetve felvázolta a jövőbeli terveket is. Az utóbbiak közé tartozik a mentorprogram, a mesterképzés elindítása, egy szakiránytalálkozó és a meglévő 20 együttműködés mellett további partnerek bevonása a szakirány támogatására. Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) 2015. július 10-én kötött együttműködési megállapodást a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel a Rendészettudományi Kar biztonsági szakirány támogatására, és azóta számos formában segítik a szakirányon folyó képzést. Ennek köszönhetően a hallgatók például kihelyezett szakmai napok keretében eljuthatnak az áruházakba. Külön köszönet illeti dr. Csikós Gellértet, aki az OKSZ részéről az együttműködés fő koordinátora.  Végezetül pedig a hallgatók felkészültségét, hozzáállását, illetve a szakma pozitív visszacsatolásait emelte ki tanszékvezető.

Dr. habil. Hautzinger Zoltán oktatási dékánhelyettes fogalmazott meg néhány gondolatot a tanszék és a rendezvény kapcsán, kiemelve a Magánbiztonsági és Önkormányzati Rendészeti Tanszékkel folytatott együttműködés jelentőségét és perspektíváit. A rendezvény zárásaként a résztvevők konzultáció keretében fejtették ki véleményeiket, észrevételeiket, javaslataikat, adtak visszacsatolást a hasznos együttműködés tekintetében, majd megtekintették a szaktanteremben kiállított eszközöket.


Címkék: hírek 2017 látogatás