Pénzügyőr szakest Pasaréten

A következő évtizedekben az egyszerűbb, olcsóbb állam megteremtése a cél, ezért az ügyfelekre partnerként kell tekinteni – mondta Szabó Károly püőr. vezérőrnagy, vámszakmai szakfőigazgató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) címzetes egyetemi docense a Vám- és Pénzügyőri Tanszék szakestjén a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Pasaréti úti sportcentrumában. Mint fogalmazott, az önálló magyar pénzügyőri szolgálat 150 éve folyamatosan változik, és ezt a jelenlegi hallgatók akkor fogják érezni, amikor munkába állnak. A jövő a nemzetközi együttműködésé és a világszínvonalú munkavégzésé – hangsúlyozta a vezérőrnagy.

Vas Adrienn, a NAV Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézetének (KEKI) képzési igazgatóhelyettese az Államtudományi és Közigazgatási Karon működő közigazgatásszervező alapképzési szak adóigazgatási szakirányos hallgatóihoz szólva azt mondta, hogy a NAV vezetése elégedett az NKE-n végzett pénzügyőr hallgatókkal, ezért kezdeményezték, hogy az egyetemen induljon adószakmai képzés is. Mint Vas Adrienn mondta, a NAV a szakirány legjobb hallgatóinak állást is kínál majd.

A rendezvényen a hallgatók mellett jelen volt Gulyásné Rajnai Gabriella, a NAV Központi Irányítás humánigazgatási főosztályvezető-helyettese, Herbák Krisztina püőr. alezredes, a NAV Bűnügyi Főigazgatóság humánpolitikai főosztályvezető-helyettese, dr. Szabó Andrea PhD püőr. ezredes, az NKE RTK Vám- és Pénzügyőri Tanszékének vezetője és a tanszék oktatói. Az előadások és a hallgatói fórum után a tréfás hallgatói eskütétel következett, majd kötetlen szórakozás zárta az eseményt.

Suba László