Hatvannál is több pályamű a Rendészettudományi Kar TDK-ján

A rendezvény megnyitó ünnepségén dr. habil. Boda József ny. nb. vezérőrnagy, a kar dékánja azt mondta, hogy ma a hallgatók vannak a középpontban, akik remélhetőleg kellemes, sportszerű versengés részesei lesznek. A dékán felidézte saját tudományos tevékenysége kezdetét, amikor mintegy ötven éve középiskolai történelemtanára unszolására kezdett el kutatásokat végezni. Boda József sok szerencsét kívánt a versenyzőknek, és köszönetet mondott az elvégzett és a még rájuk váró munkáért a felkészítő tanároknak, a bírálóknak és a zsűritagoknak.

Dr. Mészáros Bence PhD  r. ezredes, tudományos és nemzetközi dékánhelyettes megköszönte a kar dékánjának a tudományos diákköri munka folyamatos támogatását. A dékánhelyettes is megköszönte valamennyi résztvevő tevékenységét, és elmondta, hogy nyolc szekcióban 65 pályaművet mutatnak be ma hallgatóink. Mint Mészáros Bence fogalmazott, a TDK-ra is igaz a mondás: a tudás az egyetlen olyan dolog a világon, amit, ha megosztunk másokkal, akkor több lesz.

Dr. Szabó Csaba PhD  r. őrnagy, az RTK Tudományos Diákköri Tanácsának elnöke örömmel jelentette be, hogy a jelentkezési időszakban csupán két hallgató lépett vissza. A versenyben részt vevő 65 pályaművel a rendészettudomány széles palettája nyílt meg, mondta Szabó Csaba.

Valamennyi versenyző hallgató ma mutathatja be dolgozatát, és ma dől el az is, hogy kik képviselhetik az RTK-t a legközelebbi OTDK-n. Az ünnepélyes eredményhirdetés pénteken háromnegyed egykor kezdődik a Speciális épületben.

 

Szöveg: Suba László

 Fotó: Szilágyi Dénes