Karácsonyi évzáró ünnepség a Rendészettudományi Karon

December 19-én délután meghitt, bensőséges hangulatban zárták az évet a Rendészettudományi Kar (RTK) munkatársai a Speciális épületben.

A rendezvényt az egyetem vezetői is megtisztelték jelenlétükkel. Prof. dr. Patyi András rektor a többi között azt mondta, örömmel jött ünnepelni, hiszen ez az első karácsonyi kari ünnepség az új, a kor követelményeinek megfelelő campuson. Mint fogalmazott, ilyen mértékű beruházásra harminc éve nem volt példa az RTK-n, illetve a jogelőd intézményben. Patyi András felhívta a figyelmet arra, hogy az előttünk álló esztendőben az állandóság abban a felelősségben ölt testet, amelyet az oktatás és kutatás magas szinten tartásáért kell viselnie a karnak, hiszen az RTK – egyedisége folytán – nem tudja más intézményhez mérni magát.

Dr. habil. Boda József ny. nb. vezérőrnagy, visszatekintve az idei eseményekre, felidézte, hogy ez az év nem volt könnyű: az OTDK Had- és Rendészettudományi Szekciójának megrendezése, a hallgatók kibocsátása és a tisztavatás, illetve az új objektumba költözés külön-külön is nagy feladat volt. Az RTK dékánja köszönetet mondott a rektornak, az egyetem vezetésének, illetve a Fenntartói Testület tagjainak, akik lehetővé tették, hogy az őszi szemesztert már az új campuson kezdhették meg a kar polgárai.

Az ünnepségen, amely kötetlen beszélgetéssel ért véget, a Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnázium diákjai adtak színvonalas, emlékezetes műsort.

 

Szöveg: Suba László

Fotó: Szilágyi Dénes