Az MH Egészségügyi Központ kihelyezett vezetői értekezlete az RTK-n

Január 26-án kihelyezett vezetői értekezletet tartottak a Rendészettudományi Karon (RTK) a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának (MHEK) vezetői, majd megtekintették a kar új objektumait.

A központ vezetőinek delegációját és a küldöttség vezetőjét, Kun Szabó István vezérőrnagyot, az MHEK parancsnokát dr. habil. Boda József ny. nb. vezérőrnagy, az RTK dékánja köszöntötte. Boda József elsőként a rendőrtisztképzés kezdeteire tekintett vissza, majd ismertette az RTK szervezeti felépítését és a képzés rendszerét. Kiemelten szólt a közelmúltban létrejött Kiberbűnözés Elleni Tanszékről – amelynek segítségével, mint fogalmazott, a kar minden hallgatója részesül majd a szakirányának megfelelő mértékű képzésben – és a már több éve működő Rendészettudományi Doktori Iskoláról. A dékán hangsúlyozta, hogy hallgatóink az egyetemen számos sportágban érhetnek el eredményeket, s ezek sora hamarosan bővül, hiszen az idén elkészül a lovarda, az uszoda és a vívócsarnok. Az RTK dékánja tájékoztatta az MHEK vezetőit azokról a fórumokról is, amelyeken az egyetem hallgatói kiteljesíthetik tudományos tevékenységüket: szólt a tudományos diákkörről, a Szent György Szakkollégiumról és az Erasmus+ mobilitási programról.

Kun Szabó István emlékplakettet adott át Boda Józsefnek, aki a tájékoztató után látogatásra invitálta az MHEK vezetőit az RTK speciális oktatási épületébe, valamint az oktatási épület RTK által használt helyiségeibe.

Szöveg: Suba László

Fotó: Bodó Pál