Hazánk egyik legnagyobb gyárában járt a biztonsági szakirány

Január 29-én a Rendészettudományi Kar (RTK) harmadéves biztonsági szakirányos hallgatói a Magánbiztonsági és Önkormányzati Rendészeti Tanszék (MÖRT) széles körű partnerhálózatának köszönhetően, az Együttműködés a rendészeti szervekkel című szakmai tantárgy keretein belül látogatást tettek a Robert Bosch Kft. hatvani gyárában.

A gyár az ország egyik legnagyobb ilyen létesítménye, a többi között majd 1 km hosszú gyártócsarnokkal. A hallgatók több előadást is meghallgathattak a gyár azon biztonsági szakterületeiről, ahol a diploma megszerzését követően akár el is tudnak helyezkedni. Ide sorolható a vészhelyzetek kezelésével, a tűzvédelemmel és a beléptető rendszerekkel foglalkozó terület. A hallgatók betekintést nyerhettek a munkavállalók alkoholszondázási szabályaiba, a vészhelyzet esetén alkalmazandó szabályokba, a katasztrófavédelemmel történő szoros együttműködés részleteibe, illetve megtekinthették azokat az eszközöket, amelyek rendelkezésre állnak egy esetleges tűz esetén. A vendéglátók – Bacsa Róbert üzemeltetési igazgató és Kiss Lehel biztonsági vezető – jóvoltából olyan szakmai információkkal és hasznos tanácsokkal gazdagodtak a hallgatók, amelyeket megfogadva a pályakezdésük és munkájuk során jó biztonsági szakemberré válhatnak. A Robert Bosch Kft. kitűnő munkalehetőség a diploma megszerzését követően a biztonsági szakirány hallgatói számára, ugyanis a folyamatosan fejlődő társaságnál adottak a feltételek a pályakezdők fejlődésére. Az elmúlt négy évben a biztonsági területen dolgozó belsős munkatársak száma 12 főről 32-re bővült és további létszámfejlesztés várható. Kiss Lehel, az NKE RTK biztonsági szakirány állandó meghívott vendégelőadója elmondta, hogy komoly fejlődést tapasztal az NKE RTK MÖRT által gondozott képzésein, ezért szeretne az itt végzettek közül hallgatókat a gyárba csábítani.

A gyárlátogatás után dr. Zólyomi Géza tű. ezredes, kirendeltségvezető meghívására lehetőség nyílt a hatvani hivatásos tűzoltó-parancsnokság megtekintésére is, ahol Horváth Gábor tűzoltóparancsnok készséggel fogadta a hallgatókat; megmutatta a laktanyát és a járműveket, felszereléseket.