NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Megkezdődött az RTK tudományos diákköri konferenciája

Három szekcióban 29 pályaművet mutatnak be tudós hallgatóink az RTK tudományos diákköri konferenciáján.

A rendezvény megnyitó ünnepségén dr. Mészáros Bence PhD  r. ezredes, tudományos és nemzetközi dékánhelyettes azt mondta, hogy a tudományos diákköri mozgalom fontos eleme, kiindulópontja lehet egy karriernek, erre számos jó példa akad az NKE-n, és azon belül a Rendészettudományi Karon is. A kevesebb több – fogalmazott a dékánhelyettes, utalva arra, hogy ma csupán 29 pályamű van versenyben, ugyanakkor a három szekció valamennyi zsűritagja tudományos fokozattal rendelkezik, ez emeli a rendezvény rangját. „Ez egy kicsi, de nagyon értékes konferencia lesz” – fejezte be köszöntőjét Mészáros Bence.

Dr. Szabó Csaba PhD  r. őrnagy, az RTK Tudományos Diákköri Tanácsának elnöke az ifjú kutatóknak A semmi közepén című filmből idézett útravalót: „Ha esik, keress szivárványt, ha sötét van, keress csillagot!”. Az elnök megköszönte a hallgatóknak azt az áldozatos munkát, amelyet a dolgozatok megírásába fektettek, és sok sikert kívánt a versenyzéshez.

Valamennyi versenyző hallgató ma mutathatja be dolgozatát, és ma dől el az is, hogy kik képviselhetik az RTK-t a legközelebbi OTDK-n. Az ünnepélyes eredményhirdetés pénteken háromnegyed egykor kezdődik a Rendészeti oktatási épületben.

 

Szöveg: Suba László

Fotó: Szilágyi Dénes


Címkék: TDK 2018