NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Magánbiztonsági szakemberek találkozója az RTK-n

Június 6-án partnertalálkozót szervezett a Rendészettudományi Kar (RTK) Magánbiztonsági és Önkormányzati Rendészeti Tanszéke.

Dr. habil. Hautzinger Zoltán oktatási dékánhelyettes megnyitó beszédében azt mondta, hogy a magánbiztonsági oktatás és a Magánbiztonsági és Önkormányzati Rendészeti Tanszék innovatív eleme a karnak. Mint fogalmazott, az ilyen és hasonló rendezvényekkel olyan távlatok nyílnak meg, amelyekre büszke lehet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Rendészettudományi Kar.

A rendészeti vezetés egyik kulcskérdése az együttműködés – mondta dr. Janza Frigyes ny. r. vezérőrnagy, a Fenntartói Testület tagja, az MRTT főtitkára. A legértékesebb összejövetelen vagyunk most, mert nem írja elő számunkra jogszabály, hogy itt legyünk, semmilyen kötelezettségünk nincs e téren, csupán együtt akarunk működni – fogalmazott a vezérőrnagy. Janza Frigyes méltatta a tanszék eddig végzett munkáját, és sok sikert kívánt a még előttük álló tennivalók elvégzéséhez.

Dr. Christián László r. ezredes, tanszékvezető köszönetet mondott Janza Frigyesnek, az RTK korábbi és jelenlegi vezetésének, valamint a szakmának is azért, hogy folyamatosan támogatták a magánbiztonsági oktatást. Mint mondta, a magánbiztonsági szakirányon oktatott 40 tantárgy mindegyikének tematikáját a szakma igényei szerint alakították ki; négy év alatt 7 tankönyvet írtak, és dolgoznak azon, hogy minél előbb legyen mesterképzésük, ez reményeik szerint két éven belül megvalósul. Christián László hangsúlyozta, hogy hallgatóik keresettek a szakmában, a magánbiztonsági szakirány elismertsége folyamatosan nő.  Mindezek mellett a legfontosabb – emelte ki a tanszékvezető – a hallgatók elköteleződése, helytállása, ami a szakma visszacsatolásaiból, a partnerek támogatásából is látszik. Hálásak vagyunk az Oktatási központban kialakított szaktanteremért, azt gondolom, irigylésre méltó feltételek között dolgozhatunk – fejezte be gondolatait Christián László.

A résztvevők – akik között ott voltak a szakirányon az elmúlt tíz évben végzett hallgatók is – megtekintették az új campust, kiemelt figyelmet fordítva a tanszék szaktantermére.

Szöveg: Suba László

Fotó: Bodó Pál