NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Tömegközlekedési járművezetők versenyeztek

Autóbusz-, trolibusz- és villamosvezetők mérték össze elméleti tudásukat és gyakorlati képességeiket a fővárosban.

A BKV fennállásának 50. évfordulóját ünneplő egész éves programsorozat részeként megtartott rangos verseny – amelyre a helyi- és helyközi járatokat üzemeltető társaságok autóbusz-, trolibusz- és villamosvezetői neveztek – két napig tartotta izgalomban a szakma legjobbjait.

A verseny megnyitására 2018. június elsején, pénteken került sor a elméleti versenyszámnak is otthont adó NKE Oktatási központ 500 fős előadótermében. A versenyt Bolla Tibor BKV vezérigazgató nyitotta meg, majd a Rendészettudományi Kar vezetése nevében dr. Major Róbert PhD r. ezredes, a Közbiztonsági Tanszék vezetője köszöntötte a megjelenteket, aki egyébként az elméleti versenyszámok összeállítását is végezte.

Az elméleti verseny idején a kísérők és vendégek részére Fonbank Roland r. őrnagy és Oláh Attila r. hadnagy színvonalas bemutatót tartott, és vendégeink megismerkedhettek az egyetem objektumaival is.

A legizgalmasabb órákat szombaton, a Hungária Villamos Kocsiszín melletti területen és a BKV Zách utcai troli telephelyén élhették át a versenyzők és a nézők élőben, de az utóbbi helyszínen az érdeklődők óriás kivetítőn is figyelemmel kísérhették az eseményeket.

Külön köszönet illeti Mészáros Gábor r. alezredest, a Közbiztonsági Tanszék tanársegédjét, valamint a II. évfolyam közlekedésrendészeti szakirány hallgatóit, akik versenybíróként végzett színvonalas munkájukkal nagymértékben hozzájárultak a rendezvény sikeréhez.

A 14 közlekedési társaság 32 autóbusz-, 9 villamos- és 7 trolibuszcsapatának részvételével megrendezett Tömegközlekedési Járművezetők Országos Versenye a szombat délutáni eredményhirdetéssel fejeződött be. Autóbusz kategóriában a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. csapata érdemelte ki az 1. helyet. Villamos kategóriában az 1. helyezést a BKV-s csapat nyerte, míg a Trolibusz kategóriában az 1. helyen szintén a BKV Zrt. csapata végzett.