RTK-s siker a határrendészeti járőrversenyen

Eredményesen szerepelt a Rendészettudományi Kar Határrendészeti Tanszékének csapata a VII. Országos Határrendészeti Járőrversenyen.

Az idei évben a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szervezésében valósult meg a határrendészeti szolgálati ág hagyományos szakmai eseménye június 28-án és 29-én. A Szent László napjához kötődő, a Határőrség emlékének is tisztelettel adózó szakmai megmérettetésen összesen 16 megyei rendőr-főkapitányság és 3 tanintézet csapatai mérték össze elméleti és gyakorlati tudásukat a határrendészeti rendőri intézkedésekre épülő versenyfeladatokban. A hetedik alkalommal megrendezett versenyen első ízben vett részt a Határrendészeti Tanszék csapata, melyet Kui László c. r. alezredes kísért. A csapat vezetője Vedó Attila r. őrnagy, tagjai pedig – a tanintézeti csapatok között is egyedülálló módon – a Rendészettudományi Kar határrendészeti szakirány II. évfolyam tisztjelöltjei, Lencse Petra és Csákányóczki Tamás volt. A kétnapos versenyen a résztvevők elméleti felkészültségét, szakmatörténeti műveltségét, okmányismereti tudását, lőkészségét, intézkedéstaktikai és vezetéstechnikai jártasságát tették próbára szituációs feladatokban. A határrendészeti járőrszolgálat során jelentkező intézkedési helyzeteken alapuló, összetett szempontrendszer szerint pontozott feladatokban a csapat kiválóan szerepelt, és az összesített eredmények alapján III. helyezést ért el.

A versenyfeladatok mellett mesterlövész és légirendészeti bemutató, valamint a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandárja jóvoltából fegyverzettechnikai bemutató tette még színvonalasabbá a rendezvényt.

Szöveg: Vedó Attila r. őrnagy