Budapesti balesethelyszínelők versenye

A Budapesti Rendőr-főkapitányság balesethelyszínelő versenyének területi fordulója elméleti részének elbírálásában – a közlekedésrendészettel kialakult kiváló együttműködés alapján, ismét – karunk Közbiztonsági Tanszékének munkatársai működtek közre.

2018. augusztus 23-án tartotta a Budapesti Rendőr-főkapitányság a balesethelyszínelő-verseny területi fordulóját. Elméleti részének elbírálásában – a közlekedésrendészettel kialakult kiváló együttműködésnek megfelelően, immár hagyományosan – karunk Közbiztonsági Tanszékének munkatársai működtek közre.

A szakmai elméleti feladatsort, valamint a KRESZ jogszabályismereti tesztet Dr. Major Róbert r. ezredes tanszékvezető egyetemi docens készítette, míg Mészáros Gábor r. alezredes és Felföldi Péter a kiértékelésben működtek közre. A versenyen az ORFK közlekedésrendészeti főosztálya, valamint a kerületi rendőrkapitányságok baleset-helyszínelői mérték össze tudásukat. A 14 csapat legjobbjai közül fog kikerülni, az  országos versenyen Budapestet képviselő páros.

„Nem nevezhető egyszerűen megoldhatónak a helyszínelő kollégák idei elméleti versenyen megkapott feladatsora. A teszt összeállításánál ugyanis szempont volt az is; abba a baleset-helyszínelők mindennapi munkájában problémaként felmerülő, de nem rutinszerűen megválaszolható, inkább elgondolkodtató kérdések kerüljenek bele. Ezzel utánajárásra, tanulásra, fejlődésre ösztönözve a munkatársakat.” – hangsúlyozta Dr. Major Róbert, a Közbiztonsági Tanszék vezetője.
A tanszék oktatói rendszeresen részt vesznek a fővárosi és más megyei Balesetmegelőzési Bizottságok által szervezett versenyeken, itt szakmai eszmecserékkel is tovább mélyítve a társszervekkel kialakult kiváló kapcsolatot.

Szöveg: Dr. Major Róbert r. ezredes


Címkék: hírek verseny 2018