Évindító összmunkatársi értekezlet

Az összmunkatársi értekezleten a szervezeti és oktatási feladatok, valamint a tudományos és nemzetközi ügyek és a kari minőségügyi feladatok áttekintése mellett tájékoztatás hangzott el a Rendvédelmi tagozatot érintően is.

Az Oktatási központ I. számú előadójában augusztus 24-én reggel kezdődött értekezletet prof. dr. Ruzsonyi Péter bv. dandártábornok, dékán nyitotta meg, átadva a szót az NKE rektorának, prof. dr. Patyi Andrásnak, aki mindenekelőtt megköszönte a kar munkatársainak az elmúlt hat tanévben végzett munkát. Mint hangsúlyozta e szervezeti egységhez érdemes tartozni, hisz az a Belügyminisztériumon belül fontos oktatási, képzési feladatokat lát el. Ugyanakkor nehezített pályán kell teljesítenie, hisz tanárainak az elméleti oktatatói, kutatói feladatai mellett napi élő kapcsolatot kell tartani a rendvédelmi szervekkel, biztosítva említett kötelezettségeik gyakorlati hátterét, hogy egységben közvetíthesse a hallgatók felé az átfogó rendészeti tudást.

Mint a rektor hangsúlyozta, a szeptembertől őt váltó utódjának a Rendészettudományi Karról egy valós, valósan pozitív képet tud átadni.

A leköszönő rektor, a kar legfrissebb, Közjogi és Rendészettani Intézetéről, vezetőjeként elmondta; annak küldetése a kar további fejlődésének támogatása. Majd röviden bemutatta tanszékeit a Rendészettörténeti Tanszékkel kapcsolatban megjegyezve, hogy az főként kutató jellegű tanszék, hisz az a rendészeti szervezet, amely nem tárja fel, nem ismeri saját múltját, annak nincs jövője sem.

Ezt követően a dékán ismertette a tanévkezdés időszerű technikai híreit, megköszönte az érintett szervezeti egységeknek a frissen felvettek kiképzőinek felkészítését.

Majd a dékánhelyettesek osztották meg szakterületeik aktuális információit, feladatait, azok határidejét, ezek után a felvett új hallgatók kiképzéséről, illetve a kari minőségügy helyzetéről hangzott el tájékoztatás.

Szöveg: Deák József

Fotó: Bodó Pál


Címkék: hírek értekezlet 2018