Adománygyűjtés-nyitó kari futás

Jótékonysági futást rendezett a Rendészettudományi Kar Hallgatói Önkormányzata. A rendhagyó kezdeményezés az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat  adománygyűjtő programjához kapcsolódik, amellyel idén is a Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület számára igyekeznek könnyebbé tenné a karácsonyt.

Az EHÖK minden karon már elhelyezte adománygyűjtő dobozait, amelybe bárki beteheti adománynak szánt tárgyait. Az RTK Hallgatói Önkormányzat e szép kezdeményezést szerette volna vonzóbbá és sikeresebbé tenni, ezért november 27-én jótékonysági futással hívták fel az egyetemi hallgatók figyelmét is a kezdődő jótékonysági akcióra. Úgy gondolták, hogy adott a futáshoz a szép környezet, a jó lehetőség, már csak élni kell vele!

Az esti futás gyülekezővel és regisztrációval kezdődött az RTK kollégium aulájában. A csoportkép-készítést, Fonbank Roland r. őrnagy vezetésével a 32 futó közös bemelegítése, majd a start után két kör teljesítése követte az Orczy – parkban. Az eseményt nemcsak jelenlétével, de példadó futásával is megtisztelte Ruzsonyi Péter bv. dandártábornok, az RTK dékánja. A rendezvényen az egyetem minden budapesti kara (ÁKK, NETK, HHK, RTK) képviseltette magát hallgatóival.

További adományozásra december 13-ig lesz lehetőség az NKE-n, az RTK-n a kollégiumi porta mellett.

 

Szöveg: Tasnádi Bence – Deák József

Fotó: Obbágy Tamás