Látogatás sportrendezvény biztosításon

A rendészeti vezető mesterképzés I. évfolyamának csapatszolgálati specializációs hallgatói a BRFK és a KR által nyújtott lehetőséggel élve megtekintették a Groupama Arénában egy labdarúgó-mérkőzés rendőri biztosítását.

A decemberi MOL Vidi FC – Chelsea FC Európa-liga mérkőzéséhez kapcsolódóan részt vettek a megelőző, a bevontak alparancsnokainak, a biztosítás parancsnoka által tartott eligazításon, majd a sportrendezvény autentikus környezetében tanulmányozták a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség rendezvénybiztosítási gyakorlatát.

Eközben betekintést nyertek a stadionban létesített vezetési pont, továbbá a rendezvénynek és ezzel együtt, a fővárosi demonstrációk rendőri biztosításainak a KR-nél működtetett törzs munkájába is, a jelentős erőket igénylő biztosítási feladatok megoldásának koordinálásába, irányításába.

A hallgatókat Gál Erika rendőr őrnagy, a Közbiztonsági Tanszék csapatszolgálati oktatója kísérte el, hangsúlyozva; „Nemcsak az alapképzés tisztjelöltjeinek kiemelkedően fontos az ilyen jellegű gyakorlatokon történő részvétel, hanem a rendészeti vezetők számára is indokolt ezzel kapcsolatos tudásuk felelevenítése, a rendezvénybiztosítás aktuális kihívásainak ismerete.”

Tanszékvezetője, Major Róbert rendőr ezredes kiemelte: „A naprakész csapatszolgálati vezetői ismeretek nélkülözhetetlenek a rendészeti terület vezetői számára is.”

Szöveg és fotó: Gál Erika


Címkék: hírek látogatás 2018