NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Önkormányzati képviselő-testületi ülésen

Karunk biztonsági szakirányú végzős nappalis hallgatói decemberben részt vehettek a Budapest XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületi ülésén, oktatójuk Fachet Gergő szervezésében.

A tanácskozás elején, az ülést vezető Horváth Tamás alpolgármester a nyilvánosság előtt, külön köszöntötte az érdeklődő hallgatókat, akik bepillantást nyerhettek a képviselő-testület működésébe, a döntéshozatal rendjébe. Megismerhették a nyilvános ülés előterjesztéseit, tartalmukat, felépítésüket, az ülés, valamint az önkormányzati rendeletek alkotásának, határozatok hozatalának, a beszámolók elfogadásának rendjét, a személyi kérdések tárgyalásának szabályait, és hallhattak napirend utáni felszólalást is.

A tanácskozáson Keller Éva rendőr alezredes kapitányságvezető beszámolt az előző testületi ülés óta a kerületet érintő közbiztonsági eseményekről, az eredményekről, az időszak jellemző bűnelkövetői módozatairól. Ő szintén örömmel üdvözölte az RTK-s látogatókat.

Az ülést követően a hallgatóknak interaktív beszélgetés keretében Mód Kristóf aljegyző ismertette a képviselő-testület működési szabályait, a jogi-igazgatási, rendészeti és egyéb szakapparátus munkáját. Szólt a működés jogi feltételeinek biztosításáról, a helyi jogszabály- és határozatalkotás fontosságáról is. A hallgatók az érdekes látogatás alkalmával hasznos személyes tapasztalatot, ismereteket szerezhettek.

Szöveg: Szalárdi Tamás, Deák József

Fotó: Szalárdi Tamás


Címkék: hírek látogatás 2018