Motorosszezonnyitó közlekedésbiztonsági konferencia

A BRFK Rendészeti szervek közlekedésrendészeti főosztálya és Fővárosi balesetmegelőzési bizottsága tavaszonként, a motoros szezon közeledtére felkészülés jegyében konferenciát szervez; ezúttal a HUNGEXPO kiállítási terület „G” pavilonjában zajlott.

A tanácskozásra, a BRFK Rendészeti szervek közlekedésrendészeti főosztály, Motoros alosztály, a Balesetmegelőzési és közlekedési osztály állománya, valamint a főkapitányság kerületi rendőrkapitányságainak Rendészeti osztályvezetői, közlekedési előadói, valamennyi Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese, Közlekedésrendészeti osztályvezetője, valamint a Budapesti Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke és munkatársai kaptak meghívást. Emellett, a BRFK Közlekedésrendészete és karunk Közbiztonsági tanszéke közti kiváló együttműködés eredményeként a közlekedésrendészeti szakirány nappali munkarendű, III. évfolyamos hallgatói is részt vehettek a rendezvényen.

Az előadások sorában hallhatók voltak motorozással kapcsolatos hasznos tanácsok, Erdős Csaba motoros kaszkadőrtől. Általános baleset-megelőzésről beszélt Ferencz József (Fittikémakém), a Music Fm balesetmegelőzéssel foglalkozó munkatársa. Szóba került az elektronikus kárbejelentési rendszer beindítása dr. Farkas Ramón, a MABISZ munkatársa révén, valamint tartalmas előadást tartott Dr. Meleg Gábor igazságügyi műszaki szakértő.

A program előadásai nagymértékben hozzájárultak a megjelent hallgatóink felkészültségéhez – hangsúlyozta Major Róbert r. ezredes a Közbiztonsági tanszékvezető.

Szöveg: Major Róbert – Deák József

Fotó: Kovács Péter