NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Kari éremeső a BM Országos Úszó Bajnokságon

Immár hagyományosan a kecskeméti uszoda adott helyet a BM Országos Úszó Bajnokságnak, amelyen az RTK csapata méltó módon képviselte karunkat. A színvonalas verseny megrendezéséért dicséret illeti a szervezőket, versenybírókat.  A népes versenyzői gárda pedig a versenyzéssel járult hozzá, a sportesemény sikeréhez.

Egyetemünket a Rendészettudományi Kar hallgatói képviselték, következő eredményekkel:

Nagy Eszter gyorsban, Szalai Viktória pedig 100m-es hát úszásban állhatott a dobogó tetejére. 100m-es gyors úszásban a szám győztese Simon Imre lett 57:56-os időeredménnyel(!), 4. helyezett Kiss Márton lett. A nők egyéni versenyében Papp Zsuzsa mellúszásban a 2. helyen végzett.

Csapataink a váltókban is remekeltek. A női gyorsváltónk (Nagy Eszter, Szalai Viktória, Papp Zsuzsa, Kóris Márta) összeállításban ezüstérmes lett. A fiúk (Simon Imre, Kiss Márton, Bokor Ádám, Pusztai Bence) az első helyet szerezték meg. A mixváltónk (Szalai Viktória, Nagy Eszter, Nagy Bálint, Polyák András) a bronzérmet harcolta ki a 4x50m-en. Pontszerzőink voltak még Ferenczi Tamás, Kiss Zoltán, Nagy Bálint és Demeter Szabolcs.

A csapatot vezette: Tóthné Kósa Erika

Gratulálunk a sikeres szerepléshez!

Szöveg: Freyer Tamás, Deák József

Fotó: Freyer Tamás

 


Címkék: hírek úszás 2019