NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Erős mezőnyben is helytálltak cselgáncsosaink Makón, a BM országos bajnokságán

A BM, 2004 óta immár ötödik, országos judo bajnokságán karunk csapata, tíz judokájával az induló huszonnyolcból az előkelő ötödik helyen végzett, egy arany-, két ezüst-, két bronzérmet, egy negyedik és két ötödik pontszerző helyezést elnyerve

Az összesített csapatverseny:

  1. Készenléti Rendőrség                                         81p
  2. Terrorelhárítási Központ                                     55p
  3. Miskolci Rendészeti Szakgimnázium                 9p
  4. Körmendi Rendészeti Szakgimnázium              36p
  5. Nemzeti Közszolgálati Egyetem                        32p
  6. Hajdú-Bihar Megyei RFK                                  11p

Lencse Petra a megszokottnál egy súlycsoporttal feljebb, az 57 kilogrammosok között indult, ahol bátor, harcos versenyzéssel az ötödik helyet sikerült megszerezni. Ugyanebben a súlycsoportban Vörös Seron mindvégig magabiztosan küzdött, egyedül a döntőben maradt alul riválisával szemben, így második helyen végzett.

Mészáros Laura a 63 kg-os súlycsoportban körmérkőzéses rendszerben versenyzett. Négy mérkőzéséből kettőn diadalmaskodott, nagy csatában legyőzve a későbbi ezüstérmest is. Azonban körbeverés alakult ki, ahol elsőként a segédpontok számát majd az egymás elleni küzdelmek eredményét vették figyelembe, így Laura lecsúszott a dobogóról és negyedik lett.

A 70 kilogrammosok között a két RTK-s hölgynek aznap nem kedvezett a szerencse. Kiss Dóra ugyan erőnyerő volt az első körben, utána viszont a junior válogatott Sipos Babettel került össze, ahol a papírforma szerint alakult a helyzet, és versenyzőnk vigaszágra kényszerült. Nagy Nórán első mérkőzésén kisebb határozatlanság látszódott, ami sajnos első mérkőzésének elveszítését eredményezte, de vigaszágon javított, és a bronzmérkőzésen Kiss Dórát legyőzve megszerezte a harmadik helyezést.

Sárkány Dávid változatos technikákat bemutatva szerepelt a 81 kilogrammosok mezőnyében, ahol csak a döntőbejutásért vívott küzdelemben szenvedett vereséget a későbbi bajnok Illés Zoltántól (TEK), majd a bronzmérkőzést is magabiztosan megnyerve harmadik helyen végzett.

A 2019 májusában, Győrben rendezendő Rendőr Európabajnokság 90 kilogrammos súlycsoportjában két magyar induló lesz, mindketten a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói. Ennek okán Makón, kiemeléses sorsolással külön ágra kerültek versenyzőink. Nerpel Richárd és Pryma Attila egyértelmű fölényüket megmutatva a döntőig meneteltek, ahol az egymás elleni rangadót és az aranyérmet idén Nerpel Richárd nyerte, míg Pryma Attilának most ezüstéremmel kellett beérnie.

A 100kg-os súlycsoport nagyon erős mezőnyében, Papp Bendegúznak és Molnár Gellértnek még a sorsolás sem kedvezett. Sajnos a volt válogatott sportolókat nem sikerült legyőzniük, így a pontszerzés most nem sikerült.

-57kg

  • Vörös Seron                  II.
  • Lencse Petra                 V.

-63kg

  • Mészáros Laura             IV.

-70kg

  • Nagy Nóra                    III.
  • Kiss Dóra                      V.

-81kg

  • Sárkány Dávid              III.

-90kg

  • Nerpel Richárd             I.
  • Pryma Attila                 II.

A csapat tagjai rendkívül lelkesek voltak, mindent megtettek, hogy győztesként hagyhassák el a tatamit. Az elért egyéni eredményekhez mindenkinek gratulálok, és bízom benne, hogy a jövőben a férfi 35 év feletti kategóriában is fogunk tudni kiállítani versenyzőket, és ezáltal az összesített csapat eredményben a dobogóra állhatunk.

Három hallgató számára azonban ezzel nem zárul le a rendőrségi versenyek tavaszi féléve, nekik ez egy felkészítő állomás volt a májusi Európa bajnokságra. Vörös Seron, Nerpel Richárd és Pryma Attila képviselik majd a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet Győrben.

Nekik sikeres felkészülést és eredményes versenyzést kívánok!

Szöveg: Huszárné Soós Rita Terézia, Deák József

Fotó: Huszárné Soós Rita Terézia


Címkék: hírek sport 2019 judo