NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Vezetéstechnikai tréningen karunk hallgatói

A Közbiztonsági tanszék és a Magyar Autóklub között kialakul kiváló szakmai együttműködés keretében hallgatóink részt vehettek az Autóklub Berda József utcai központi telephelyén kiépített vezetéstechnikai pályán megtartott képzésen.

Karunk Közbiztonsági Tanszéke és a Magyar Autóklub között kialakul kiváló szakmai együttműködés keretében a nappali munkarend II. évfolyam közlekedésrendészeti szakirány hallgatói részt vehettek az Autóklub Berda József utcai központi telephelyén kiépített vezetéstechnikai pályán megtartott képzésen.

Az ehhez szükséges gépkocsikat a BRFK, mint a tanszék oktatási stratégiai partnere biztosította. A nappali munkarend II. évfolyam közlekedésrendészeti szakirány hallgatóinak ez a vezetéstechnikai képzése szorosan kapcsolódik oktatási tematikához, amelyben a "KRESZ és vezetéstechnika" tantárgy tartalmazza az alapvető vezetéstechnikai ismereteket. Ezek begyakorlása nagymértékben hozzájárul a leendő tisztek biztonságos közlekedéséhez, emelte ki Mészáros Gábor r. alezredes a tanszék oktatója, aki vezetéstechnikai szakoktatóként az említett tantárgy felelőse.

Partnereinkkel való együttműködés eredményességének kiemelkedő példája az e tréningen való részvétel is, tette hozzá Dr. Major Róbert r. ezredes Közbiztonsági tanszékvezető.

Szöveg és Fotó: Mészáros Gábor