NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Ismét dobogós helyezés a VIII. Országos Határrendészeti Járőrversenyen

A Rendészettudományi Kar Határrendészeti Tanszékének csapata dobogós helyezést ért el a határrendészeti szolgálati ág legrangosabb szakmai eseményén, az Országos Határrendészeti Járőrversenyen. A hagyományosan Szent László napján megrendezésre kerülő erőpróbán a schengeni külső határszakasszal rendelkező megyei rendőr-főkapitányságokon kívül, a mélységi ellenőrzésben érintett szervezeti elemek, a rendészeti szakgimnáziumok, valamint szakirányítói szervezeti szintek is képviseltetik magukat.

A VIII. alkalommal megrendezett versengésre 2019.06.26-27-én került sor az Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékparkban.

A Határrendészeti Tanszék csapata 2018. óta vesz részt a versenyben, és első szerepléséről, már egyből a III. helyezettnek járó serleggel térhetett haza.

Az idei megmérettetésben 16 csapat állt rajthoz, akik között szoros küzdelemben védte meg dobogós helyét a Határrendészeti Tanszék  válogatottja. Az ismételten elért III. helyezés bebizonyította, hogy a csapatnak helye van a szakma élvonalában. A Tanszéken folyó határrendészeti tisztképzés színvonalát jelzi, hogy a tanintézeti csapatok között is egyedülálló módon a csapatban két hallgató is próbára tette tudását és képességeit.

A három fős csapatot Vedó Attila r. őrnagy vezettetagjai pedig Petrovics Vivien és Papp Bence II. évfolyamos tisztjelöltek voltak. A felkészülést Kui László r. alezredes koordináta

A szakmai elméleti és gyakorlati versenyfeladatokból összeállított megmérettetésben olyan különlegességek is akadtak, mint az íjászat vagy a lovas ügyességi feladat, de a technikai eszközök naprakész ismeretét is megkövetelte a versenyzőktől a 15 versenyszám teljesítése.

Az első helyezést a Szegedi Rendészeti Szakgimnázium oktatói csapata, a második helyet pedig a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság csapata szerezte meg.  

Szöveg: Vedó Attila