NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Ünnepi taggyűlés és tisztújítás a Szent György Szakkollégiumban

Ünnepi tanévnyitó keretében szervezeti és tisztújító taggyűlést tartott az NKE RTK Szent György Szakkollégium az Oktatási épület Multifunkcionális termében, Sipos Máté Levente hallgatói igazgató vezetésével.

Az ülésen jelen volt Buzás Gábor r. alezredes szakkollégium igazgató, Frigyer László r. őrnagy tanársegéd a szakkollégium jogi igazgatója, Vedó Attila r. őrnagy a szakkollégium Határrendészeti Kutatóműhelyének vezető oktatója, a kar vezetését Győrfi Márta c. bv. alezredes, tudományos szakreferens képviselte. 

Az ünnepi tanácskozáson a tagság elfogadta a félév tervezett programjait. A szakkollégium vezetői elégedettek a tagok hozzáállásával, kérték őket, hogy teljesítményük továbbra is a kiválóság védjegye legyen az egyetem és a Rendészettudományi Kar hallgatói körében.

Sipos Máté Levente hallgatói igazgató és Frigyer László jogi igazgató tájékoztatta a szakkollégium tagjait az NKE Stratégiai Tanulmányok Intézete által „A szakkollégiumi hálózat megújítása a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen” címet viselő workshop megállapításairól. A rendezvényen az egyetem rektora és dékánjai kinyilvánították szándékukat és támogatásukat a szakkollégiumi rendszer megújításával és új alapokra történő helyezésével kapcsolatban, amelyen többször elhangzott, hogy a szakkollégium az egyetemi „elit nevelés” megvalósítója. Ennek szellemében a Szent György Szakkollégium vezetősége is struktúraváltást szorgalmazott. Ezért, utolsó napirendi pontként, a szervezeti és tisztújítás keretében az új hallgatói igazgatóhelyettes, valamint az új szervezeti egységek vezetőinek az ünnepélyes megbízására került sor. A megbízóleveleket Dr. Buzás Gábor r. alezredes adjunktus rendőrségi tanácsosa a szakkollégium igazgatója adta át. 

Az új vezetők és szervezeti egységeik:

  • Zrinyi Kata r. tisztjelölt –  mb. hallgatói igazgatóhelyettes
  • Jakoda Erzsébet Magdolna r. tisztjelölt –  Gazdasági és Pályázati Bizottság
  • Pataki Botond r. tisztjelölt –  Személyügyi Bizottság
  • Szaktor Roland György r. tisztjelölt –  Kommunikációs Bizottság
  • Papp Márk Roland r. tisztjelölt – Programszervező Bizottság 

Szöveg: Frigyer László, Deák József

Foto: Bodó Pál