NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Belügyi projektnyitó értekezlet szolgálati kutyákról Dunakeszin

Nyitóértekezlettel vette kezdetét Dunakeszin, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központban az „Együttműködés a szolgálati kutyák utánpótlása, kiképzése és alkalmazása terén” című belügyi kezelésű Belső Biztonsági Alapból finanszírozott projekt.

A konferenciát Less Ferenc r. alezredes, a ROKK Kutyavezető-képző és Állatfelügyeleti Főosztály főosztályvezetője nyitotta meg és vezette. A Belügyminisztériumot Horváthné Bur Emma és György  Krisztina képviselte. 

A megbeszélésen a Terrorelhárítási Központ, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Büntetés-végrehajtási Szervezet, az Országos Polgárőrség Lovas és Kutyás Tagozatának szakmai képviselői is részt vettek. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karát Frigyer László r. őrnagy az NKE SE Rendészeti Kutyás Szakosztály szakmai vezetője képviselte.

A projekt két évesre tervezett időtartamában több nemzetközi konferencia és gyakorlat végrehajtását tervezik az EU tagállamok, azon belül pedig a KYNOPOL tagállamok kutyás szervezeti egységeinek a bevonásával. A projekt jó lehetőséget biztosít arra, hogy karunk hallgatói is sok elméleti, gyakorlati ismeretet szerezhessenek a tervezett rendezvényeken.

A mostani tanácskozáson is alkalom nyílt szakmai eszmecserékre, valamint a karunkon Frigyer László r. őrnagy által koordinált szolgálati kutyás oktatás további megalapozására, a partnerségi kapcsolatok ápolására és újak kiépítésére.

Szöveg: Frigyer László, Deák József

Fotó: ROKK