„KÖSZÖNET” kampány az ORFK-Országos Balesetmegelőzés Bizottság szervezésében

Lehetőségeivel karunk is hozzájárult, hogy 2020-ban a közlekedésbiztonsági helyzet jelentősen javult. „Mindannyiunk érdeme, amit megköszönünk valamennyi közlekedőnek!" Hangsúlyozta Halmosi Zsolt r. vezérőrnagy az ORFK-OBB on-line sajtótájékoztatóján. A továbbiakban Óberling József r. ezredes ismertette a pozitív eredményeket. Az előzetes adatok alapján a tavalyi évben 17,3 százalékkal kevesebb baleset történt mint 2019-ben. Összesen 13 745 balesetben 454 ember vesztette életét, ami 24,6 százalékos csökkenést jelent az előző évi 602 halálesethez képest.

A sajtótájékoztatón hangsúlyozták, hogy a kedvező baleseti adatok csak részben köszönhetők a koronavírus járvány miatti korlátozó intézkedéseknek. A csökkenés, már az év elejétől tapasztalható volt, és a nyári forgalomélénkülés ellenére is maradt. A szakértők szerint jelentősen hatott a közlekedőkre a megváltozott rendőri jelenlét az utakon. A civil rendőrautókból történő rejtett ellenőrzések elindításával a közlekedők bárhol, bármikor számíthatnak szabálytalanság esetén rendőri fellépésre, ami a tapasztalatok és az adatok szerint jelentős visszatartó erő.

Az ORFK-OBB az eredmények publikálására intenzív médiakampányt indított. Ezzel a lakosság találkozhat a klasszikus felületeken is, mint az óriásplakátok, TV és rádióműsorok, újságok, de az on-line térben is az elektronikus sajtóban, valamint a közösségi felületeken.

A kampány zárásaként a Rendőrségi Igazgatási Központ (Budapest, XIII. kerület Teve utca) homlokzatán dekorációs fényfestés jelenik meg január 25. és 31. között.

Szöveg: kreszvaltozas.hu, Deák József

Fotó: kreszvaltozas.hu
 


Címkék: hírek 2021 kampány