NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Mesterséges intelligencia workshop

A Szent György Szakkollégium, Kiber Szakmai Műhelye „A mesterséges intelligencia” címmel – online szakmai workshopot rendezett a szakkollégium hallgatóinak. A rendezvény célja a hallgatók tudományos élete, érdeklődése felkeltése, felkarolása mellett a 21. század digitális korának megfelelő ismeretek megszerzése és elmélyítése is volt. A workshop levezető elnöke és házigazdája Frigyer László r. őrnagy a szakkollégium igazgatója és Gyaraki Réka r. őrnagy a Kiber Szakmai Műhely vezetője volt.

Az első előadást Ambrus István az ELTE ÁJK egyetemi docense és egyben a Jogtudományi Intézet Társadalomtudományi Kutatóközpontjának (TK JTI) tudományos munkatársa tartotta „Az önvezető járművek és a büntetőjog” címmel. Őt követte Mezei Kitti, aki szintén a TK JTI tudományos munkatársa, valamint az NKE Eötvös József Kutatóközpont Kiberbiztonsági Kutatóintézetének is kutatója, aki előadásában ismertette a mesterséges intelligencia jogi szabályozásának kihívásait. Végezetül Dobó Judit r. tisztjelölt, volt hallgatói igazgató – a szakkollégium Kiber Szakmai Műhelyének tagja –  tartott igen érdekes előadást „A mesterséges intelligencia felhasználási lehetőségei a rendészeti munkában” címmel.

A rendezvényen részt vett Fantoly Zsanett professzor asszony a Büntető-eljárásjogi Szakmai Műhely vezetője, valamint Vedó Attila r. őrnagy a Határigazgatási Szakmai Műhely vezetője, akik további hasznos gondolatokkal egészítették ki az elhangzottakat.

Szöveg: Frigyer László, Deák József

Illusztráció: Internet