NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Évzáró Egyetemi Sportgála

 

A Testnevelési Egyetemen rendezték meg a Magyar Egyetemi Bajnokságok év végi záró gáláját, ahol az NKE az intézményi pontversenyben a második helyen végzett.

A rendezvényen köszöntőt mondott Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, majd díjakat adott át Merkely Béla, a SOTE rektora, a MEFS alelnöke, Dubéczi Zoltán, a Rektori Konferencia főtitkára, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke és Gál András Levente, a MEFS alelnöke. A Nemzeti Közszolgálati Egyetemet az RTK hallgatója, Gulyás Michelle, Rósa Henrik Campus főigazgató, Nagy Gergely Sportiroda vezető és Freyer Tamás, az RTK Testnevelési és Küzdősportok Tanszék vezetője képviselte.

Az egyéni díjak átadása során az RTK hallgatója, Gulyás Michelle Halassy Olivér Hallgatói elismerésben részesült a gálán. „Michelle kiváló sporteredményein túl személyiségével és életvitelével is példát mutat társai számára, elsősorban abban, hogy miként lehet összeegyeztetni az élsportolói karriert az egyetemi tanulmányokkal. Olimpikonként az NKE sportnagykövete, így számos rendezvényen képviseli intézményünket”- hangsúlyozta Freyer Tamás, hozzátéve azt, hogy a rendezvény zárásaként kihirdették a 2019/2020-as és a 2020/2021-es tanévek egyetemi bajnokságain megszerzett pontszámok alapján kialakult sorrendet a magyar felsőoktatási intézmények között. „Egyetemünk a 2019/2020 idényben, az intézményi pontversenyben - 1000 főre vetítve- 36 egyetem közül a második helyen végzett a Testnevelési Egyetem mögött. Az összesített pontversenyben pedig - 68 intézményből-   a harmadik helyet szereztük meg. A sikeres szereplés közel 250 egyetemi polgár –hallgatók és felkészítők- közös munkájának eredményeként valósult meg, melyben jelentős szerepe volt a kar hallgatóinak is”- tájékoztatta honlapunk olvasóit Freyer Tamás tanszékvezető.

Szöveg: Nagy-Tóth Nikolett Ágnes r. alezredes
Fotó: Freyer Tamás
 


Címkék: sport 2021