„Facing all the Facts” EU pályázat

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem a CEJI (A Jewish Contribution to an Inclusive Europe, Zsidó Hozzájárulás Egy Befogadó Európához – www.ceji.org) partnereként az Európai Bizottsághoz – JUST/2015/RRAC/AG keretében - benyújtott „Facing all the Facts” (Nézzünk szembe a tényekkel!) című, 2 éves időtartamra – 2016. október 15. – 2018. október 14. - tervezett pályázata nyertesnek bizonyult. A projektben Belgium, Egyesült Királyság, Görögország, Hollandia, Írország, Magyarország, Olaszország és Spanyolország rendvédelmi szervezetei, valamint civil szervezetei vesznek részt.

A pályázat célja olyan online oktatási modul kidolgozása, melynek segítségével a gyűlölet-bűncselekményekre és a gyűlöletbeszédre nemzeti szinten megfelelő és hatékony válaszokat tudunk adni. A célcsoport a rendvédelmi szervezetek, ügyészség, állami intézmények, valamint azok a különböző civil szervezetek, melyek már eddig is foglalkoztak a gyűlöletcselekmények és a gyűlöletbeszéd monitorozásával, megfigyelésével és feldolgozásával.

A magyar partner feladata:

  1. a magyarországi helyzet felmérése, a kutatás támogatása
  2. részvétel a gyűlöletbűncselekmények felvételével és monitorozásával foglalkozó, a rendőrség és az ügyészség számára készítendő online oktatási modul kidolgozásában
  3. a rendőrség számára készített pilot modul irányítása, értékelése és továbbfejlesztése.
  4. workshopok, konferenciák szervezése, ahol a végzett munkáról számolunk be.

Részletesebben a projektről: http://nyeromagyarok.eu/nemzeti-kozszolgalati-egyetem.html