Bemutatkozás

Az Ordinem Facere elsősorban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Doktori Iskola PhD-hallgatóinak publikációs lehetőséget szeretné elősegíteni. A szerzőktől közérthető, de egy-egy tudományterület szaknyelvét pontosan alkalmazó cikkeket várunk. A szerzők által közlésre díjmentesen felajánlott kéziratokat lektorálva, szerkesztve és korrektúrázva jelentetjük meg. Beszámolókat és recenziókat nem közlünk. 

A közlemények háromfokozatú lektori szűrésen esnek át, ezért az adott PhD-hallgató témavezetője (többes témavezetés esetén valamennyi témavezető) írásbeli nyilatkozatát csatolni kell, hogy a tanulmány publikálásra érett. Amennyiben nem áll rendelkezésre témavezetői ajánlás, abban az esetben hallgatói lektorálásra küldjük a kéziratot. A második fokozat, hogy a Doktori Iskola vezetője által kijelölt törzstag is nyilatkozik a megjelenésről, és végül ugyanezt kérjük a szerkesztőség lektorától is. 

A kéziratokat online az ordinem.facere@uni-nke.hu e-mail címre várjuk, a tárgyként megjelölve, hogy kézirat. A leadott kéziratnak tartalmilag teljesnek és véglegesnek kell lennie. A fájlt .doc, .docx vagy .rtf formátumban tudjuk elfogadni. Kérjük megjelölni a levelezési e-mail címet, telefonszámot, ahol a szerkesztők a szerzőt általában elérhetik.

Ordinem Facere követelmények
PDF letöltése