NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Szent György Szakkollégium - hírek

 

Közös kriminalisztikai gyakorlatot szervezett a Szent György Szakkollégium

Közös képzési gyakorlatot szervezett a Szent György Szakkollégium az MRTT Hallgatói Tagozatának közreműködésével a saját tagjai, valamint a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának hallgatói részére.

A gyakorlatot Anti Csaba László r. alezredes, rendőrségi főtanácsos, a Nyomozáselméleti Tanszék mesteroktatója, az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar bűnügyi moduljának megbízott óraadója – a Szent György Szakkollégium első igazgatója – vezette.

Pallo József bv. ezredes, tudományos dékánhelyettes a szakmai program megnyitó gondolatainak sorában hangsúlyozta, hogy „A hallgatói tehetséggondozás kiemelt feladata a Rendészettudományi Karnak” hozzátéve azt, hogy a kriminalisztika és a jog kiegészítik egymást.

A szakkollégium vezetése részéről Frigyer László r. őrnagy, jogi igazgató tájékoztatta a jogász hallgatókat a Szakkollégium felépítéséről, működéséről, valamint a jövőbeni tervekről. Továbbá ismertette, miért jó hallgatóként és oktatóként is egy ilyen közösséghez tartozni. A Szakkollégium bemutatkozását követően a hallgatók Anti Csaba László r. alezredes, Tirts Tibor r. alezredes, valamint Petrétei Dávid r. őrnagy irányításával helyszíni szemle, illetve házkutatás gyakorlatot hajtottak végre a Krimináltaktikai Házban. 

„A szakkollégium tagjai közül Szekér Anna hallgatói igazgató, Szabó Nándor hallgatói igazgatóhelyettes, Nagy Tamás, valamint Nagy Bendegúz tisztjelölt hallgatók tevékenysége – az oktatók megelégedésére – nagyban hozzájárult az esemény színvonalas kivitelezéséhez. A szervező vezetők a program konklúziójaként ismét megállapították, hogy több ilyen közös gyakorlati foglalkozásra lenne szükség az elmélyült szaktudás megszerzéséhez, ugyanis a végzésüket követően a joghallgatók jogászként, ügyvédként, ügyészként vagy bíróként szerves részét fogják képezni az igazságszolgáltatás gépezetének, amelyben elengedhetetlen, hogy a kriminalisztika területén egy szakmai nyelvet beszéljenek. Az oktatók egyöntetű véleménye is ezt erősítette, hiszen az esemény újabb kiváló lehetőséget teremtett a kriminalisztika egységes oktatási rendszerének megalapozására, az egyetemek közötti együttműködésre és a személyes kapcsolatok kialakítására”- hangsúlyozta Frigyer László.

Szöveg: Nagy-Tóth Nikolett Ágnes r. alezredes

Fotó: Frigyer László, Bodó Pál

Képzési gyakorlatot szervezett a szakkollégium

 

Közös képzési gyakorlaton vettek részt a Rendészettudományi Kar hallgatói az MRTT Hallgatói Tagozat és a Szent György Szakkollégium szervezésében, a szakkollégium igazgatója, Frigyer László r. őrnagy, a Hallgatói Tagozat titkára, Tirts Tibor r. alezredes, valamint a szakkollégium hallgatói igazgatója, Szekér Anna r. tisztjelölt irányításával a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Szécsényi Rendőrkapitányságán.

„A rendezvényen a hallgatók betekintést nyerhettek egy vidéki kapitányság mindennapi tevékenységébe Bárnai Balázs r. alezredes, kapitányságvezető és Havasi Zoltán ny. r. dandártábornok vezetésével. A program zárásaként a helyszínen gyakorlatozó mesterkiképző kollégák mutatták be a résztvevőknek a szolgálati kutyák képzésének a sajátosságait, hangsúlyozva a kutyák alkalmazásának a fontosságát, végül megtekintették Szécsény város és Hollókő nevezetességeit”- hangsúlyozta Frigyer László, a szakkollégium igazgatója.

Szöveg: Nagy-Tóth Nikolett Ágnes r. alezredes

Fotó: Frigyer László