Pályaalkalmassági orientációs beszélgetés

A felvételi pályaalkalmassági vizsgálatok részeként a Rendészettudományi Kar bizottságai pályaalkalmassági orientációs beszélgetést folytatnak le a jelentkezővel. A pályaalkalmassági orientációs beszélgetés annak a felmérésére irányul, hogy a pályázó a rendvédelmi hivatásra kellően motivált, illetve esetében nincs-e olyan kizáró ok, amely a hivatás gyakorlására alkalmatlanná teszi. A bizottság 1 fő oktatóból, a rendvédelmi szerv egy hivatásos tisztjéből, 1 másodévfolyamos hallgatóból áll.

Egyidejűleg több bizottság működése esetén a felvételiző sorsolással kerül besorolásra valamelyik bizottsághoz. A pályaalkalmassági orientációs beszélgetés eredménye „megfelelt” vagy „nem felelt meg” lehet.

A bizottság a beszélgetés eredményét a felvételizővel a helyszínen közli, amelynek megismerését a felvételiző aláírásával igazolja.

Javasoljuk, hogy a beszélgetésre megfelelő öltözetben jelenjen meg, illetve előzetesen tájékozódjon annak a rendvédelmi szervnek a munkájáról, amelyet jelentkezéseivel megcélzott.