Felvételi

Üdvözöljük a Rendészettudományi Kar felvételi oldalán!

Szeretnénk tájékoztatni a felvételi eljárás néhány fontos információjáról. A baloldali menüsorban a nyilakra kattintással érheti el a további tartalmakat.

A részletes felvételi tájékoztató a www.felvi.hu oldalon található meg.

A nappali munkarendes rendészeti képzésekre azok a 18. életévüket betöltött, viszont a felvétel évében a 25. életévüket be nem töltött magyar állampolgárok jelentkezhetnek, akik rendelkeznek magyarországi állandó lakóhellyel. Levelező munkarendes képzések esetében nincs korhatár.

A nappali munkarend legtöbb képzése esetén a felvétel feltétele az Európai Unióban hivatalos nyelvek egyikéből vagy ukrán, szerb, beás, lovári, orosz, illetve kínai nyelvből államilag elismert, középfokú (B2) komplex típusú nyelvvizsga bizonyítvány, vagy ezzel egyenértékű érettségi bizonyítvány megléte.
A levelező munkarendes képzésekhez és a nappali munkarendes hivatásos állományviszonyhoz kötött képzésekhez nem feltétel a nyelvvizsga megléte.

A nappali képzések többsége szigorú fizikai, egészségügyi és pszichológiai alkalmassági vizsgálathoz kötött. A vizsgálat negatív kimenetele jó tanulmányi eredmények elérése esetén sem teszi lehetővé a rendészeti képzésre történő felvételt. Az egyetemre történő biztos bejutás érdekében azt javasoljuk a jelentkezőknek, hogy ne csak egy helyre jelentkezzenek, hanem érdeklődésük szerint több képzést jelöljenek meg, lehetőleg olyan képzéseket is, amelyekhez nem kapcsolódnak alkalmassági vizsgálatok. A választáshoz az NKE többi karának kínálata nyújthat segítséget, amelyek a közszolgálat számos területére adnak felkészítést. A levelező munkarendes képzések túlnyomó része a rendvédelmi szervek hivatásos állományában dolgozók számára van fenntartva. Néhány szakirány azonban civilek számára is elérhető (ezek az önköltséges biztonsági, katasztrófavédelmi műveleti, iparbiztonsági szakirányok). Itt szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a nappali munkarend esetében a bűnügyi hírszerző, a bűnügyi felderítő, a büntetés-végrehajtási, valamint a tűzvédelmi és mentésirányítási szakirányokra csak hivatásos állományban dolgozók jelentkezhetnek!

Amennyiben eldöntötte, hogy mely képzésekre jelentkezik, keresse fel a www.felvi.hu oldalt, ahol az E-felvételi felületen tud elektronikusan jelentkezni. Felhívjuk figyelmét, hogy intézményünk esetében a jelentkezések szakirányokra történnek, így a szakirányokon eltérő felvételi ponthatárok várhatóak. Az előző évi felvételi ponthatárokat itt érheti el. A pontszámító kalkulátor a lehetséges felvételi pontjai számításánál lehet a segítségére.

A jelentkezési sorrend kialakításakor azt tartsa szem előtt, hogy olyan jelentkezési hely kerüljön az első helyre, ahová legjobban szeretne bekerülni, és az utolsó helyre pedig, az a képzés, amelyre a várható felvételi pontszáma elegendő lesz. A végzés után a rendvédelmi szerven belül van lehetőség arra, hogy a végzett tiszt a szakirányától eltérő munkaterületre kerüljön áthelyezésre a későbbiek során.

Figyelem! Kérjük figyelmesen tekintse át ezen felület bal oldali menüsorában az Alapképzések részben található táblázatot, mely munkarendenként és szakirányonként tartalmazza a felvételi feltételeket. Azokra a képzésekre, melyek feltételeinek nem felel meg, NE jelentkezzen, mert azt a jelentkezést törölnünk kell, így a felvételi esélyei csökkennek, hisz új képzés megjelölésére a jelentkezési határidő után nincs lehetősége.

A jelentkezéshez fel kell tölteni valamennyi, már rendelkezésre álló dokumentumot, amely a sikeres jelentkezéshez szükséges. Amennyiben valamilyen dokumentum a jelentkezési határidőig még nem áll rendelkezésére, akkor az legkésőbb 2019. július 10-ig pótolható!

Ha a jelentkezőnek nincs lehetősége az E-felvételiben feltölteni a dokumentumait, akkor azok másolatát postai úton is beküldheti az Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220. címre.

Fontos tudni, hogy a hallgatói jogviszony létesítésének feltétele az eredeti igazolások, bizonyítványok, okiratok bemutatása a felsőoktatási intézménybe történő beiratkozáskor. Ha a felvételi eredményt befolyásoló valótlan adatszolgáltatás, visszaélés történik, akkor a felvételről szóló döntést a felsőoktatási intézmény vezetője megsemmisíti és az érintett jelentkező ellen büntetőeljárás indítható.

A felvételi eljárásban a kötelezően csatolandó dokumentumok mellé a jelentkezéskor az NKE RTK által kért speciális dokumentumot is csatolnia szükséges, melyet letöltést követően kitöltve kell a www.felvi.hu oldalra a jelentkezéséhez csatolnia.

Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy a felvett hallgatók tanulmányaik megkezdésekor alapfelkészítésen vesznek részt. Az alapfelkészítés augusztus második felében kezdődik, ezért nyaralást arra az időtartamra már ne tervezzenek.

A felvételi eljárással kapcsolatos kérdéseikkel Krizsai Veronikát kereshetik a 06-1/432-9169 elérhetőségen és a Krizsai.Veronika@uni-nke.hu e-mail cimen,