NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Az RTK oktatójának doktori védése

A nyilvános vitában sikeresen megvédte „A szervezett bűnözés elleni küzdelem büntetőjogi és kriminalisztikai megközelítésből” című doktori értekezését dr. Nyitrai Endre r. őrnagy.

A Kriminalisztikai Intézet Krimináltaktikai és Metodikai Tanszékének tanára a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán nyújtotta be disszertációját, témavezetője prof. dr. Gál István László tanszékvezető egyetemi tanár volt. Nyitrai Endre a többi között arra a problémára igyekezett rávilágítani és megoldást keresni, hogy – mint írja – „a felderítés során rendelkezésre álló adatok alapján általában megállapítható, hogyan követhették el a bűncselekményt, de ez nem mindig elegendő a megalapozott tényállás megállapításához”. A védésen a Rendészettudományi Karról jelen volt többek között dr. habil. Hautzinger Zoltán oktatási dékánhelyettes, dr. Szendrei Ferenc r. ezredes, a Bűnüldözési és Gazdaságvédelmi Tanszék vezetője, dr. Balláné prof. dr. Füszter Erzsébet, a Krimináltechnikai Tanszék vezetője.

A Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Doktori Bizottsága 2018. január 23-ai ülésén summa cum laude minősítéssel Ph. D. (Doctor of Philosophy) fokozatot ítélt meg Nyitrai Endrének.


Címkék: doktori védés