NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Belügyminisztériumi vezetők az RTK-n

Március 19-én a Belügyminisztérium (BM) személyügyi helyettes államtitkára és más vezető munkatársak tekintették meg a Rendészettudományi Kar új campusát.

A vendégeket – Zsinka András ny. r. vezérőrnagyot, a BM személyügyi helyettes államtitkárát, Mergancz Sándor dandártábornokot, a Katonai Rendészeti Központ parancsnokát, továbbá a BM szakmai főtanácsadóit: dr. Dobozi József r. vezérőrnagyot, Varga Péter r. ezredest és Bolla Péterné r. őrnagyot – a Rendészettudományi Kar (RTK) történetéről, a mai szervezeti felépítésről, illetve a képzés rendszeréről tájékoztatta dr. habil. Boda József ny. nb. vezérőrnagy. Az RTK dékánja a képzésről szólva kiemelte a közelmúltban létrejött Kiberbűnözés Elleni Tanszéket és a Rendészettudományi Doktori Iskolát. Boda József a többi között szólt arról is, hogy ma már az RTK hallgatói modern, jól felszerelt campuson készülhetnek leendő hivatásukra.

Az eseményen – amelyen részt vett dr. habil. Hautzinger Zoltán oktatási dékánhelyettes is – a vendégek főként a képzés szerkezete és tartalmi kérdései iránt érdeklődtek. Az RTK dékánja vezetésével végül megtekintették az új campust, kiemelt figyelmet fordítva a speciális oktatási épület sajátosságaira.

Fotó: Bodó Pál


Címkék: hírek látogatás 2018