NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Sikereink a Közlekedési Kultúra Napján

Mint arról korábban hírt adtunk, május 11-én a Közlekedési Kultúra Napján megrendezett programsorozathoz karunk Közbiztonsági Tanszéke egy formabontó köszönő-taps program kezdeményezésével csatlakozott.

A kezdeményezés lényege az volt, hogy tapssal fejezzük ki köszönetünket a közlekedési rendszert – ilyen veszélyekkel terhes körülmények között is – működtető dolgozóknak, buszvezetőknek, villamosvezetőknek, mozdonyvezetőknek, fuvarozóknak, forgalomtechnikusoknak, és mindenkinek, akik munkája nélkül életünk megbénulhatott volna.

E kezdeményezéshez a magyar rendőrség is csatlakozott, és számtalan helyszínen tapssal, kisebb ajándékokkal köszöntötték a közlekedésben dolgozókat.

Néhány példa:

http://kreszvaltozas.hu/hir/a-kozlekedesi-kultura-napja

https://www.facebook.com/1625295504364187/videos/543789536335038

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/baleset-megelozes/aktualis/a-biztonsage-az-elsobbseg?

Ezúton köszönjük mindenkinek, aki május 11-én, a Közlekedési Kultúra Napján csatlakozott a kezdeményezéshez, és a közösségi közlekedés végállomásain, megállóhelyein – utastársainkat is bevonva – tapssal fejezték köszönetüket a közlekedési rendszer működéséért dolgozó honfitársainknak.

Másik sikerként be kell számolnunk arról, hogy a Közbiztonsági Tanszék, „Forgalomszervezés és –irányítás” című új egyetemi tankönyvével indult a Közlekedési Kultúra Napja alkalmából, immáron hagyományosan meghirdetett „az év közlekedési kiadványa” pályázaton, ahol az előkelő harmadik helyezést érte le.

 „A Közlekedési Kultúra Napja kezdeményezéshez évről évre egyre többen csatlakoznak, és ha ez így megy tovább, hamarosan elérhetjük, hogy minden nap a kulturált közlekedés napja legyen.” – hangsúlyozta Major Róbert. r. ezredes a Közbiztonsági Tanszék vezetője.

Szöveg: Major Róbert, Deák József

Fotó: police.hu; Kreszvaltozas.hu; baleset-megelőzés facebook oldal