NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Érdeklődő középiskolás látogatók Gödöllőről

A gödöllői Madách Imre Szakgimnázium 10. osztályos, a rendészeit pálya iránt érdeklődő diákjai szervezett program keretében látogattak karunkra, személyes, akár közvetlen tapasztalatokon keresztül megismerkedni intézményünk képzési sajátosságaival.

Érkezésüket követően a tizennégy, a szakterület iránt társaiktól kíváncsibb, érdeklődőbb vendéget a Rendvédelmi Tagozat két munkatársa, Lőrincz Kornél r. őrnagy, valamint Kozák Sándor r. főtörzszászlós kísérte végig az interaktív elemekben bővelkedő intézménylátogatáson.

A diákok elsőként a Rendészettudományi Karra jellemző képzési specialitásokról kaptak tájékoztató információkat, majd lehetőségük nyílt betekinteni a Határrendészeti Tanszék egyik tanítási órájának menetébe. Az óralátogatást követően megismerkedtek a Rendészeti Oktatási Épületben található taktikai házzal és annak helyiségeivel, funkcióival. A továbbiakban interaktív foglalkozáson, személyesen is kipróbálhattak intézkedéstaktikai fogásokat, gyakorlott tisztjelöltek közreműködésével, egyben közvetlen tapasztalatot szerezhettek a kényszerítő eszközök használatának jogszerű és szakszerű módjairól.

A továbbiakban megtekintették a Lövészklubot, a konditermet, a küzdősportok gyakorlására kialakított termet, ahol ki is próbálhatták az eszközöket. Megismerkedtek a kihallgató helyiséggel, a detektív tükörrel. Ezután meglátogatták a Forenzikus Tudományok Tanszékének laborjait, majd egy gyakorlati óra eseményeibe tekinthettek be.

A következőkben a kollégium 6. emeletének teraszáról megtekintették a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Campusának területét és a városra nyíló egyedi panorámát, közben tájékoztatást kaptak az Egyetem által biztosított szabadidős tevékenységek lehetőségeinek sokaságáról, valamint a kollégiumi életről.

A diákok, a program utolsó állomásán a tanzárkánál készítették leglelkesebben a lebilincselő látogatásra emlékeztető „selfie”-ket.

Szöveg: Lőrincz Kornél, Deák József

Fotó: Bodó Pál


Címkék: hírek látogatás 2020