NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Educatio 2022

Educatio 2022

Szeptembertől bővülő tisztjelölti járandóságok; nagy érdeklődés az RTK iránt.

Karunk dékánja, Kovács Gábor r. dandártábornok, az RTK standjának felkeresésével is hangsúlyozta a hallgatói utánpótlásunk biztosításának fontosságát.

Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás a felsőoktatással kapcsolatos kérdésekre válaszadó fórumként jött létre. Összekapcsolni az egyes szereplőket: a hazai – és külföldi felsőoktatási intézményeket, tankönyvkiadókat, nyelviskolákat, szakképző intézményeket az érdeklődőkkel: a diákokkal, oktatókkal és szülőkkel. A tavalyi járványhelyzet miatt, akkor online, virtuális szakkiállítás helyett az idén a rendezvény ismét jelenléti formában a Hungexpo területére szerveződött január 13–15-re.

Az Educatio 2022 rendezvény, a továbbtanulni szándékozók mellett a pedagógusok, intézményvezetők és egyéb szakmai kiállítók számára is fontos, egyedülálló lehetőséget nyújt, hiszen egy színtéren értesülhetnek a szakmai újításokról, módszerekről. A részvevők különböző előadások keretein belül tájékozódhatnak a magyar felsőoktatás jövőjéről, valamint a kiállítók képviselőivel beszélgetve alkalmuk nyílhat elképzeléseiket közös útra terelni.

Kovács dandártábornok meglátogatva a kiállítást, és a folyamatos érdeklődéssel kísért, nagysikerű NKE kiállító területén belül az RTK-s standot, elbeszélgetett a munkatársakkal és a kiállításon segítőként résztvevő hallgatókkal, tisztjelöltekkel a látottakról, tapasztalatokról. Hangsúlyozta; karunk mindent megtesz a potenciális jelentkezői réteg minél szélesebb körű tájékoztatásáért, az egyéb vonzó lehetőségek ismertetése mellett ráirányítva a figyelmet a tisztjelöltek szeptembertől tovább bővülő járandóságaira.

 

Szöveg: Deák József

Fotó: RTK


Címkék: Educatio 2022