NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Szabadkikötői látogatás

Május 16-án a II. és III. éves vám-és pénzügyőri szakirányos hallgatók a szakmai hét keretében látogatást tettek az EKOL Logistics Kft. logisztikai központjában a Csepeli Szabadkikötőben.

A szakmai nap során a hallgatók – színvonalas program keretében – megismerték a logisztikai központ működését. Világossá vált számukra a központ szerepe az ellátási lánc biztosításában. Figyelemmel arra, hogy a gazdálkodó – ami egyben jelentős tehergépjármű parkkal is rendelkezik – nem uniós áruk fuvarozásával is foglalkozik. Így megtekinthették egy harmadik országból az Európai Unióba beszállított áruk vámjogi sorsának az alakulását is. A gyakorlati napról kialakult oktatói, hallgatói vélemények egyaránt pozitívak voltak. Ezek alátámasztják, hogy az elméleti ismeretek ötvözése a gyakorlati életben szerzett tapasztalatokkal mindenképpen szükséges, hogy jól képzett hallgatók kezdjék el a szolgálatot a sikeres záróvizsgáik után.

A Vám-és Pénzügyőri Tanszék eddig is kiemelt figyelmet fordított a gyakorlat orientált oktatásra. Igyekeznek minden olyan lehetőséget felkutatni, illetve adandó alkalmat megragadni, ahol lehetőség nyílik az elméletben tanultak gyakorlati életben történő működésének, alkalmazásának bemutatására.

Szöveg: Szendi Antal, Deák József

Fotó: Szendi Antal