NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Egyeztető konferenciát tartott az MRTT Magánbiztonsági Tagozata

A Rendészettudományi Kar adott otthont a Magyar Rendészettudományi Társaság Magánbiztonsági Tagozata 2022. évi első „A magánbiztonsági szakmai szervezetek áttekintése és az együttműködési lehetőségek vizsgálata” elnevezésű szakmai egyeztetésének.

Móró Lajos tagozati elnök megnyitóját követően a konferencia díszvendége, Janza Frigyes ny. r. vezérőrnagy a magán és közbiztonsági szektor együttműködésének gyökereiről és a tagozat létrejöttének körülményeiről fogalmazta meg gondolatait.

A baráti hangvételű, visszaemlékező, az együttműködési lehetőségeket vizsgáló előadások során Fialka György a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara, Mandrik István a Magyar Biztonsági Vállalkozások Munkaadói Szövetsége, Szécsi György a Magyar Biztonságvédelmi Egyesület, míg Radványi Róbert a Biztonságpiac.hu tevékenységét mutatta be.

Az értekezést megtisztelte jelenlétével Kovács Gábor r. vezérőrnagy, az MRTT Főtitkára és Krauzer Ernő r. ezredes, az MRTT Titkára is.

A magánbiztonság 2020-as évben meghatározott fontosabb körvonalai idén is felelevenítésre kerültek, az együttműködési lehetőségeket pedig ebben a szellemben szeretné a Tagozat a 2022-es évben a lehető legmagasabb szintre emelni.

 

Szöveg: Kovács Kitti, Lippai Zsolt r. alezredes, Nagy-Tóth Nikolett Ágnes r. alezredes

Fotó: Bodó Pál