NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Biztonságtudatosítás – A kibertér árnyékában

A Szent György Szakkollégium Kiber Szakmai Műhelye konferenciát szervezett, melynek fő témája a biztonságtudatosítás volt.

A konferencián előadóként vett részt Köllő Dávid r. hadnagy, a Nemzeti Nyomozó Iroda Kiberbűnözés Elleni Főosztály megbízott nyomozója, Kovács Zoltán, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Bűnügyi, Gazdaságvédelmi és Kiberbűnözés Elleni Tanszék tanársegédje és Koller Marco, az NKE Hadtudományi Doktori Iskola doktorandusza, akik kitűnő, informatív előadásaik útján mélyítették a hallgatóság tudását.

A részt vevő hallgatók Köllő hadnagy prezentációján keresztül betekintést nyerhettek a fiatalkorúakat veszélyeztető pedofil bűnelkövetők elméjébe, megismerkedhettek a módszereikkel és szokásaikkal, megérthették, milyen veszélyek leselkedhetnek a gyermekekre az online platformokon. Köllő Dávid előadása során kategóriánként ismertette meg hallgatóságával a kiberbűncselekmények különböző formáit, nagy hangsúlyt fektetve a konferencia címében is szereplő biztonságtudatosításra.

A második előadás során Kovács Zoltán gazdagította hallgatóságát a spam levelek és az e-mailek veszélyeiről összeállított ismeretanyaggal, melyet különféle, e-mailek útján terjedő vírusok és egyéb kártékony szoftverek, linkek bemutatásával egészített ki.

A konferencia záróelőadásában Koller Marco ismertette a hallgatókkal kutatói munkájának gyümölcsét, így alakítva a szakma leendő képviselőiben kialakult képet a biometrikus azonosításról, a metaadatok kulcsfontosságáról és az elektronikus személyazonosításról.

A konferencia egésze baráti hangulatban telt, és kétséget kizáróan rengeteg új ismerettel ajándékozta meg a részt vevő hallgatókat.

 

Szöveg: Szent György Szakkollégium Kommunikációs Bizottság, Nagy-Tóth Nikolett Ágnes

Fotó: Szent György Szakkollégium